Altcoin Haberleri

Charles Hoskinson: Cardano hiç bu kadar güçlü olmamıştı

Sponsorlu İçerik

Merakla beklenen Cardano (ADA) Vasil hard fork geçiş tarihinin 22 Eylül olarak açıklanmasının ardından, Cardano kurucusu Charles Hoskinson, önemli çıkarımlarını açıklayarak Vasil hard fork yükseltmesinin sadece buz dağının görünen kısmı olduğunu ve ADA’nın hiç bu kadar güçlü olmadığını kaydetti.

Cardano ana ağ yükseltmesi olan Vasil hard fork’un tarihi tekrarlanan bir erteleme sürecinin ardından 22 Eylül’de gerçekleşeceği açıklandı. Cardano’daki “Artano” olarak bilinen projelerden biri, mannet’e başarılı bir geçiş için hazırlanırken kurucu Charles Hoskinson, konu hakkındaki değerlendirmelerini şöyle paylaştı:

“Bu, Vasil’in bu ay gelecek olan gücünün bir örneğidir. Yeni özellikler birçok farklı DApp’yi önemli ölçüde geliştirir ve Djed gibi yeni DApp’lerin Cardano’da dağıtılmasını sağlar. Bu sadece bir başlangıç. EUTXO ve Plutus vermeye devam eden hediyelerdir.”

“ADA hiç bu kadar güçlü olmamıştı”

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Hoskinson, kripto para piyasasının kopuk olduğundan bahsetti. Gerçek kripto projelerinin teknolojiye ve insanlara odaklanması gerektiğini söyleyerek, Cardano’nun eskisinden daha güçlü olduğunu ve dünyayı değiştirdiğini kaydetti: 

“Kripto ile ilgili evrensel bir gerçek, piyasaların gerçeklikten kopuk olmasıdır. Cardano hiç bu kadar güçlü olmamıştı ve açıkçası diğer birçok proje de endüstri genelinde sağlam, ancak bunun yansıtıldığını görmüyorsunuz. Makro faktörler her zaman kazanır.”

Yükseltmenin ardından düşük işlem ücreti gelecek

Geliştiriciler, yükseltmeden sonra daha fazla ölçeklenebilirlik ve düşük işlem ücreti olacağını açıklarken, İlk büyük yükseltmenin Plutus senaryosuna dahil edileceğini de belirttiler. Hatırlanacağı üzere Plutus yükseltmesi geçtiğimiz Eylül ayında Alanzo adlı yükseltmenin ardından gelmişti.

Vasil hard fork yükseltmesi Ethereum “Merge” güncellemesinin ardından geldi. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre hard fork ağının Proof of Stake algoritmasına geçireceği söyleniyor. Hoskinson, MEXC ve Bitrue borsalarının yükseltme için hazır olduğunu açıkladı. Ayrıca Binance, Upbit, Coinbase, WhiteBit, BKEX ve HitBTC‘nin de yükseltmeyi değerlendireceği konuşuluyor.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu