Altcoin HaberleriDiğerleriSon Dakika

Amerikalı Avukat Mark Scott, OneCoin Parasını Aklamaktan Suçlu Bulundu

Sponsorlu İçerik

Amerikalı avukat Mark Scott, OneCoin parasını aklama suçundan suçlu bulundu. Mahkeme, yapılan açıklama da Scott’ın 50 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği açıkladı.

Daha önce, Ruja Ignatova‘nın kardeşi Konstantin Ignatov, OneCoin kripto dolandırıcılığındaki rolü için suçunu kabul etmişti. Aynı raporuna göre, Mark Scott gelecek yılın başlarında mahkum edilecek ve 50 yıla kadar hapis cezası alacak.

Mark Scott, kurbanların fonlarını İrlanda’daki bankalar aracılığıyla akladı.

 Amerikan avukatı Mark Scott, OneCoin mağdurlarının paralarını İrlanda ve Cayman Adaları‘ndaki banka hesapları aracılığıyla İngiliz Virgin Adaları’na aklama da suçlu bulundu. OneCoin, sahte ICO’su ile yatırımcılardan yaklaşık 4 milyar dolar dolandırıcılık yapmıştı.

Daha önce, suçlamalar mart ayında ilan edildiğinde, FBI Sorumlu Direktör Yardımcısı JR William Sweeney:

“Yatırımcılarının işlem geçmişinin kayıtlarını tutan otantik kripto para birimlerinin aksine, OneCoin’in hiçbir gerçek değeri yok.”

Bu büyük OneCoin ponzi planının arkasındaki kadın Ruja Ignatova ise hala kaçıyor. Eğer yakalanırsa, telefon dolandırıcılığı, telefon dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak, menkul kıymet dolandırıcılığı ve her biri için en fazla 20 yıl hapis cezasına çarptırılmak üzere kara para aklama işlemlerinde komplo kurmakla suçlanıyor. Erkek kardeşi, bir savunma anlaşmasına vardıktan sonra, polislere nerede olduğunu bulmasına yardımcı olacak bazı bilgilerini açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu