Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Cardano güçlü bir şekilde büyüyor

Sponsorlu İçerik

Cardano Incentivized Testnet,19.265 aktif kullanıcıya, 920 aktif staking havuzuna ve 1.226 kayıtlı havuza ulaştı. Cardano cüzdanı Daedalus için, Flight Candidat 5 birçok yeni özellik ile piyasaya sürüldü.

Shelley Incentivized Testnet (SIT) geçen yıl 9 Aralık’ta piyasaya sürüldü ve o zamandan beri güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Piyasaya sürüldükten sonraki ilk 48 saat içinde 240’tan fazla stake havuzu oluşturuldu ve toplam arzın neredeyse %17’si olan 5.4 milyardan fazla ADA devredildi. SIT, ADA sahiplerinin paylarını devrederek veya bir stake havuzu işleterek gerçek ödüller kazanabileceği şekilde tasarlandı.

Cardano geliştirme şirketi IOHK, SIT’in zaten 920 aktif stake havuzuna ve 19.265 aktif kullanıcıya sahip olduğunu gösteren yeni bir rapor yayınladı. Lansmanından bu yana 12.62 milyardan fazla ADA biriktirildi. Cardano topluluğu da SIT’in geliştirilmesinde etkili oldu ve geliştiricilere geri bildirimler yaptı. IOHK bunu Shelley Mainnet‘in inşa edebileceği güçlü bir temel olarak tanımlıyor.

Charles Hoskinson, geliştiricilerin haftada ortalama 2.600 gibi birçok güncelleme uyguladıklarını ve Shelley Mainnet ve Goguen’e doğru gelişmeyi teşvik ettiklerini vurguladı. Hoskinson ayrıca, son zamanlarda yapılan bir video güncellemesinde, düzenli incelemeler, geliştirici toplantıları ve yüksek test standartları ile garanti edilen Cardano‘nun sektördeki en iyi koda sahip olduğunu açıkladı.

Hoskinson, Cardano cüzdan kullanıcılarını Byron‘dan Shelley‘ye cüzdan geçişinin ve SIT ödüllerinin nasıl çalışacağı konusunda bilgilendirdi, çünkü yakın zamanda yapılacak güncelleme hakkında bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Shelley Cardano ile yeni bir adres türü olan BECH32‘yi tanıttı.

Shelley‘in piyasaya sürülmesi sırasında tüm Cardano cüzdanları BECH32‘ye taşınacak, çünkü ancak o zaman tüm ADA sahipleri yetkilendirme ve oylama ile Proof of Stake’e katılabilirler. Ayrıca SIT’den alınan tüm ödüllerin Mainnet’e devredilmesi gerekiyor. Hoskinson‘a göre, bu sürecin kullanımı kolay ve hızlı olmalı.

Charles Hoskinson:

”Tüm staking ödülleri ITN’nin UTXO’sunda toplanıyor. UTXO’yu tarayacak ve ardından tüm ödüllerin anlık görüntüsünü oluşturacak bir algoritmamız var. Shelley başlatıldığında, anlık görüntü Cardano Blockchain’ine eklenecek. Daedalus’ta ITN ödüllerini kullanmak için bir düğme olacak. Kullanıcılar ITN cüzdan kurtarmaya girmeli. Daha sonra kullanıcı fonlarını Shelley’deki bir cüzdanına döndürebilirler. Kurtarma ifadesini teknik olarak yeniden kullanabilir veya yeni bir cüzdan oluşturabiliriz.”

Daedalus için Flight Candidate 5 ve fiyat güncellemesi

Cardano cüzdanı Daedalus, hafta sonuna kadar piyasaya sürülecek olan yeni bir “Flight Candidate 5” güncellemesi alacak. Daedalus Flight, bu hafta Mainnet’te piyasaya sürülecek olan Daedalus Wallet‘in yayın öncesi sürümüdür.

Cardano (ADA) fiyatı mevcut piyasa trendini takip ediyor ve son 24 saat içinde %6.74 artışla 0.0376 $’dan işlem görüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu