Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Cardano’nun oracle çözümü piyasa sürüldü

Sponsorlu İçerik

Emurgo ve Ergo, Cardano’nun yaklaşan Goguen dönemi için ilk oracle çözümü olan Oracle Core‘yi geliştirdiler.

Cardano ekosistemi, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) getirecek olan Goguen döneminin başlangıcına doğru büyük adımlar atmaya devam ediyor. Charles Hoskinson’ın bildirdiği gibi, Eylül sonunda sunulacak Goguen lansmanı için geliştirmeler tüm hızıyla devam ediyor. IOHK’nın yanı sıra, Cardano’nun ticari faaliyetlerle platformu tanıtmak olan kurumsal şubesi Emurgo da Goguen’in lansmanı için çalışıyor.

Cardano, oracle hizmetini piyasaya sürdü

Emurgo’nun Ergo ile ortaklığının bir sonucu olarak, UTXO tabanlı dApps ve DeFi uygulamaları için yeni ürün “Oracle Core” dün piyasaya sürüldü. Duyuruda belirtildiği gibi Oracle Core, Emurgo’dan Robert Kornacki’nin yönetimindeki kapsamlı araştırmanın sonucu olarak ortaya çıktı. Emurgo tarafından geliştirilen teknoloji, Chainlink (LINK) tarafından kullanılan veri oracle’larına yönelik mevcut yaklaşımı iyileştirmeye çalışıyor.

Duyuruya göre oracle havuzları, iyi davranışı teşvik ederek ve kötü davranışı cezalandırarak yerleşik teorik teşviklerle birikmiş oracle verilerini üretiyor. Buradaki fikir, DeFi ekosistemindeki kilit oyuncuların yararlı olduğunu düşündükleri oracle havuzlarına bağış yapacaklarıdır. Ve veri sağlayıcılara havuzun parası ödenecek.

LINK’i gaz benzeri bir mekanizma olarak kullanan Chainlink’in aksine, oracle havuzları Blockchain’in temel kripto para birimini bir finansal kaynak olarak kullanıyor. Ek olarak, oracle havuzlarının GitHub’da belirtildiği gibi mevcut Oracle çözümlerinin temel sorunlarını ele alması amaçlanmıştır.

Oracle Core kullanarak, geliştiriciler Ergo Blockchain’inde kendi oracle havuzlarını oluşturabilir ve çalıştırabilir. Oracle Core ayrıca Blockchain geliştiricileri topluluğuna oracle havuzları oluşturmak ve işletmek için kod, araç ve akıllı sözleşmeler gibi gerekli tüm araçları sağlayacak. Duyuruya göre, Ergo’daki ilk iki oracle, ADA / USD ve ERG / USD ticaret çiftleri için fiyatlandırma beslemeleri sağlamak üzere entegre edildi.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu