Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Celo, kripto yardım için tasarlanan Blockchain ağını tanıttı

Sponsorlu İçerik

Celo Vakfı, düşük seviyedeki insanlara yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir kripto para birimini tanıttı.

Başka bir deyişle, daha fakir olan veya geleneksel finansal programlara doğrudan erişimi olmayan kişilere yardımcı olmak için Celo Dolar‘ı tasarladı. Refah İttifakı olarak da bilinen ağ, Mercy Corps da dahil olmak üzere dünya çapında 50’den fazla firma tarafından destekleniyor ve birçoğu yoksulluk sınırının altında yaşayan 5.6 milyar akıllı telefon kullanıcısı için finansal araçlar yaratmaya çalışıyor.

Buradaki fikir, yurtdışında çalışan kişilerin geleneksel bankalar aracılığıyla karşılaşacakları gecikmeler olmadan ailelerine para gönderebilmelerini sağlamak. Dünyadaki birçok insan hala büyük ölçüde banka kullanmıyor, yani kontrol veya tasarruf hesaplarına sahip değil ve hayatta kalmaları için finansal kurumların yardımından yararlanamıyorlar.

Ağın Başkanı Chuck Kimble:

”Duyuru bizim için gerçekten heyecan verici. Bu misyonda bize katılmaya karar veren kuruluşlardan dolayı çok heyecanlıyız ve başkalarının ittifaka katılmasının ve dünya çapında daha fazla refah yaratmasının dünyaya bir çağrı olmasını umuyoruz.”

Celo, kendi Blockchain‘ine sahip kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Şirket, Celo Dolar olarak bilinen kripto para birimini sosyal etki ve finansal yardımı teşvik etmek için tasarladı. Celo Dolar, istikrarlı bir para birimi olduğu iddia edilen ve bankalar tarafından karşı çıkılan Facebook’un kripto para projesi Libra ile karşılaştırıldı.

Kimble, diğer kişilere Celo Dolar göndermeyle ilgili ücretlerin çok az olduğunu açıkladı:

”Bence Libra ile benzerlik, benzer bir misyonu paylaşmamızdan dolayı. İkimiz de refah yaratmaya yardımcı olmak istiyoruz, ancak bence birçok fark var. Bizimki merkezi değil. Tamamen merkezi olmayan, misyonla uyumlu organizasyonlardan oluşan bir kolektif. Celo’nun nasıl evrimleşeceğini belirleyecek merkezi bir yönetim organı yok ve insanlar Celo’nun nasıl evrimleştiği konusunda oy kullanabileceklerdir.”

Daha kolay ve daha uygun havale ödemeleri sağlamanın yanı sıra ağ gücünü, ihtiyaç sahibi ülkelere ve insanlara yardım sağlamak için Celo Doları‘nı kullanmak istiyor. Kuruluş ayrıca, hızla paraya ihtiyaç duyanlar için Celo Dolar‘a dayalı finansal krediler de sağlamayı amaçlıyor.

Chuck Kimble:

”Maliyetleri düşürmek için şeffaflığı artırmak ve alıcılara teslimatı hızlandırmak için yeni teknolojiler arıyoruz. Celo mobil operatörleri, bugün piyasadaki birçok alternatiften çok daha düşük bir maliyetle havale sunmaya başlayabilir.”

Celo Refah İttifakı, Libra destekçileri Coinbase Ventures, Andreesen Horowitz, Anchorage ve Mercy Corps da dahil olmak üzere 50’den fazla kurucu üyesi var. Ayrıca, Celo a16z, Polychain Capital, Blockchain.com ve MoonPay tarafından da destekleniyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu