Altcoin HaberleriDiğerleri

HTC’den Monero Madencilerine Sevindirici Haber

Sponsorlu İçerik

HTC ve Midas Labs, HTC Exodus Blockchain özellikli mobil cihaz kullanıcılarına kripto para madenciliği getiriyor. Kullanıcılar, Midas Labs tarafından geliştirilen DeMiner uygulamasını kullanarak doğrudan HTC Exodus akıllı telefonlarından Monero (XMR) madenciliği yapabilecekler. Uygulamanın, 2020’nin 2. çeyreği içinde hazır olması bekleniyor.

HTC yöneticilerinden Phil Chen:

“Kripto para dünyası, devasa madencilik havuzları tarafından hashrate’in hakimiyeti ile tehdit altında. Bu sorunu ortadan kaldırmanın en etkili yolu madenciliği kitleler için erişilebilir hale getirmek ve bunun yolu da mobil. Bu uygulama, bireysel madencilere teşvik sağlayan ve ağı merkezsizleştirmeye yardımcı olan akıllı telefon madenciliğini uygun hale getirecek. Bu ilk adım ve Exodus vizyonuna çok iyi uyan gizlilik odaklı kripto para olan Monero madenciliğini destekleyeceğiz.”

Gizlilik odaklı kripto para birimi olan Monero (XMR), Kasım 2019’da RandomX adlı yeni bir CPU dostu algoritma benimsedi. Ancak, yine de masaüstünde madencilik yapmak için düşük maliyetli bir yol değil. Midas Labs‘a göre, tipik bir dizüstü bilgisayar, günde yaklaşık 0.156 dolara mal olan 65W güç yakarak günde yaklaşık 0.06 $’a eşdeğer XMR çıkarabiliyor ve bu büyük bir kayıp.

Midas Labs’ın kurucusu ve CEO’su Dr.Jri Lee:

“DeMiner uygulamasını, çok daha az güç tüketirken bir akıllı telefon cihazının masaüstüne benzer bir hashrate’e sahip olacağı şekilde geliştirdik. Bu, mobil cihazların ilk kez kripto para madenciliği için uygun olmasını sağlayacak. Açık kaynaklı çerçevelerden başlayarak mobil cihazlar için madenciliği yeniden yapılandırdık ve optimize ettik. Midas Labs, Exodus 1S kullanıcılarına günde ortalama en az 0.0038 $ değerinde XMR madenciliği sağlarken, elektrik maliyeti bunun %50’sinden az. Midas Labs, mobil endüstri için donanıma ilişkin çözümler sağlayarak merkeziyetsizlik sürecini derinleştirecek. Midas, Blockchain meraklıları için daha da kullanıcı dostu bir ortam sağlamak için Exodus ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyor.”

Madenciliğin merkezileştirilmesi önlemek ve verimliliğin herkes için artırılması, Blockchain güvenliğini artırmayı amaçlayan HTC Exodus‘un önemli bir hedefi. Akıllı telefonlarda madenciliği etkin hale getirmek, tedarik zincirinin merkezileştirilmesi sorununu ve kitlelerin kripto para madenciliği yapması için pratiklik eksikliğini hafifletmeye yardımcı oluyor. Mobil cihazlarda madencilik yapmak kripto para topluluğu için önemli bir atılım.

Midas Labs, mobil madencilik performansını geliştirmeye odaklanacak. DeMiner uygulaması, telefon kullanımda olduğunda veya şarj cihazı takılı olmadığında madenciliği otomatik olarak devre dışı bırakarak telefonun normal çalışma standartlarındaki performansını koruyacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu