Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA 2.0’a üç aşamada geçiş yapılacak: İlk sürüm yayınlandı

Sponsorlu İçerik

IOTA Vakfı, IOTA 2.0 için ilk halka açık, tamamen merkezi olmayan test ağını yayınladı.

IOTA Vakfı bugün, tamamen merkezi olmayan bir ağ için test ağının ilk yinelemesini duyurdu. Pollen adı verilen bu sürüm, geliştiricilerin ve meraklıların tamamen merkezi olmayan IOTA ağının yeteneklerini ilk kez test etmelerini sağlayacak. Polen, topluluğun, araştırmacıların ve geliştiricilerin IOTA’nın koordinatörsüz ağının temelini oluşturacak olan IOTA 2.0 kavramlarını test edip doğrulayabilecekleri hızla gelişen bir araştırma test ağı olacak.

IOTA 2.0’a üç aşamada geçiş yapılacak

IOTA, IOTA 2.0 bileşenlerini üç aşamada serbest bırakacak. Pollen bu aşamaların ilki olacak. İkinci aşama, kalan bileşenlerin IOTA 2.0 teşvikli test ağına bırakılacağı Nectar adı verilen bir sonraki büyük sürümü içerecek. Ayrıca, ödüller protokolün esnekliğini test etmek için düğüm operatörlerine dağıtılacak.

Nectar’da, IOTA’nın node ağı yazılımını ana ağ için resmi sürüm adayı olmaya hazır olana kadar çalışacak. Honey olarak bilinen son aşama, IOTA 2.0’ın resmi sürümü. Ve IOTA’nın ana ağdaki ilk tamamen merkezi olmayan versiyonu olacak.

Bu yeni sürümle IOTA, üç ayrı katmandan (uygulama katmanı, iletişim katmanı ve ağ katmanı) oluşan yeni bir mimari tanıttı. Bu yeni mimari, tokenizasyon, ölçeklenebilir akıllı sözleşmeler, dApps ve sharding gibi gelecek özellikler için destek sağlayacak.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu