Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA Tabanlı Pandemik Bilgi Platformu Kullanıma Hazır

Sponsorlu İçerik

Blockchain start-up şirketi GeoDB, coronavirüsün yayılmasını önlemek için tasarlanmış ve kullanıcıların verilerini IOTA Tangle‘de depolayan Android uygulamasını yayınladı.

Coğrafi veriler alanında Blockchain tabanlı çözümlerin geliştirilmesi konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan GeoDB, Aid Squad uygulamasını yayınladı. Blockchain Liderlik Zirvesi 2019‘da verilen en iyi start-up uygulaması, kısmen coğrafi veri üretimi için kullanıcılara değer veren Blockchain tabanlı, büyük veri protokolü GeoDB‘ye dayanıyor. Öte yandan, Aid Squad, kullanıcı verilerini herkes tarafından erişilebilir ve kurcalamaya dayanıklı bir şekilde saklamak için IOTA Tangle protokolünü de kullanıyor.

Aid Squad, coronavirüsün yönetilmesine ve gelecekteki salgınların önlenmesine yardımcı olmayı amaçlayan merkezi olmayan, küresel olarak mevcut bir pandemik bilgi platformu. Uygulama, kullanıcılara semptomlarını ve diğer kişisel verilerini anonim olarak paylaşmasını sağlıyor. Veriler daha sonra GeoDB tarafından görselleştirme araçları ve ısı haritaları oluşturmak ve belirli semptomlardan muzdarip kullanıcıların coğrafi dağılımını göstermek için kullanılıyor.

Örneğin, görüntülenen harita, hangi alanlarda artan sayıda enfekte insan olduğunu belirlemek için kullanılabiliyor. Ayrıntılı olarak, uygulama, Android uygulaması kullanıcılarının konumlarını paylaşacak ve daha sonra kişisel bir sağlık kaydı oluşturacak şekilde çalışıyor. Form, yaş, cinsiyet, yer gibi verilerin yanı sıra sıcaklık, öksürük, baş ağrısı ve semptomların süresi hakkında bilgiler de içeriyor.

Aid Squad, IOTA, Ethereum ve GeoDB

Verileri gönderdikten sonra, tüm bilgiler herkesin erişimine açık ve kurcalamaya dayanıklı, ancak aynı zamanda anonim olarak IOTA Tangle‘de saklanıyor.

Kullanıcılar, verilere girmenin ödülü olarak, paylaşılan bilgi miktarına bağlı olarak sistemin AidSquad tokenlerini kazanabilecekler. Bu, yalnızca uygulama için oluşturulmuş bir Ethereum tabanlı token. AidSquad tokenlerinin tahsisi, gönderilen verilerin miktarı ve kalitesi ile orantılı olarak düzenli aralıklarla yapılacak.

Android uygulaması geliştiriciler tarafından incelenmek üzere Google Play Store‘a da gönderildi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu