Altcoin HaberleriDiğerleriManşet
Trend

IOTA Topluluğu, Smart Rider Projesini Tanıttı

Sponsorlu İçerik

IOTA topluluğu, Tangle teknolojisine dayanan Smart Rider projesini tanıttı. Smart Rider, bir taksi şoförünün yolculuğa başlamadan önce doğrulanmasını ve akıllı telefona tıklayarak otomatik olarak ücretin ödenmesini sağlıyor.

Bir Akıllı Şehir içinde birçok prosedür ve süreç akıllı algoritmalar ve IOTA Tangle gibi yeni sistemler tarafından otomatikleştiriliyor. Amaç insanların daha fazla konfor ve güvenlikten faydalanmasını sağlamak.

IOTA Smart Rider Projesi

Taksi şoförü sahtekarlığını önlemek ve sadece doğrulanmış taksileri ve sürücüleri kullanmak için, Smart Rider projesi topluluk portalı hackster.io üzerinde geliştirildi. Proje taslağı, cep telefonundan erişilebilen bir taksinin penceresine bir IoT cihazı kuran sistemi gösteriyor ve sürüş rezervasyonu yapılabiliyor.

Teknoloji, sahteciliği ve yanlış bilgileri önleyebilir, çünkü yalnızca doğrulanmış taksi sürücüleri hizmete katılabiliyor. Hizmet, doğrulanmış bir sürücü olarak kimlik doğrulaması gerektiriyor. Ek olarak, kullanıcının ve sürücünün sürüş geçmişi, değiştirilemez bir işlem günlüğünde saklanıyor.

Smart Rider‘ın çalışma şekli; ilk adımda, uygulamanın kullanıcısı bir Kimlik Doğrulama ve Tanımlama Cihazı (AID) olan tüm taksi sürücülerine bir istek gönderiyor. Daha sonra, sürücülerinin kimliğini doğrulayan ve istenen rotayı sürecek taksi şoförleri uygulama ile iletişime geçiyor. Yolcu, taksiye girmeden önce, AID ekranındaki QR kodunu tarayarak sürücünün kimliğini doğrulayabiliyor.

Yeşil bir onay işareti görüntülenirse, ilgili tüm bilgiler sistem tarafından onaylanabilir. Kırmızı bir sembol görüntülenirse, ilgili taraf başka bir taksi seçmeli, çünkü saklanan tüm bilgiler doğrulanamamıştır. Yolculuğu bitirdikten sonra yolcu, uygulamayı tıklayarak MIOTA ile seyahat için kolayca ödeme yapabilir.

İlgili tutar, işlem ücretleri ve bekleme süreleri olmadan sürücünün IOTA cüzdanına gönderiliyor. Geliştirmedeki bir sonraki adım, şu anda tüm platformların entegrasyonu ve cihaz halen WiFi ile çalıştığı için 4G mobil iletişim desteğini uygulamaya koymak. Topluluk, Smart Rider‘ı daha da geliştirerek bir Akıllı Şehir içindeki güvenlik alanındaki gelişmeyi desteklemeyi umuyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu