Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA Vakfı Ayakta Kalabilecek Mi?

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasasında mevcut durum sadece yatırımcılar için değil, aynı zamanda kripto para projeleri için de zor. Kendi tokenleri tarafından finanse edildikleri ve böylece geliştiricilere ve diğer çalışanlara ödeme yaptıkları için mevcut düşük fiyatlardan projelerin hayatta kalması zor görünüyor. Fiyatlar bu kadar düşük kalırken, çalışanlara ödeme yapmak ve diğer yükümlülükler için daha fazla token satılması gerekiyor. IOTA Vakfı da şu anda bu zorlukla karşı karşıya.

Tamamen teknolojik bir bakış açısıyla, IOTA gelecek vaat eden bir proje ve teknoloji hala büyük ölçüde geliştiriliyor. Coordicide, Qubic ve hatta Colored Token‘ler geniş kabul ve geniş bir uygulama yelpazesi vaat eden projeler henüz tamamlanmadı. Bu nedenle, araştırma ve geliştirmenin programa göre devam etmesi önemli.

IOTA‘nın kurucu ortağı Dominik Schiener, mevcut durumun büyük bir zorluk olduğunu, ancak IOTA’nın etkilenmeyeceğini açıkladı.

Dominik Schiener:

”Mevcut piyasa, tüm endüstrimiz (ve bu konudaki küresel ekonomi) için açık değil ve hepimiz mevcut riskleri azaltmak için beklenmedik durum planları üzerinde çalışmalıyız. Öncelikli hedefimiz açık bir şekilde IOTA Vakfı’nın uzun vadeli sürdürülebilirliği ve aynı zamanda yürütme ve yol haritamızın bugün de etkilenmeden devam etmesini sağlamak.”

Schiener‘in açıkladığı gibi, IOTA Vakfı şu anda IOTA tokenlerini harcama konusunda çok temkinli. Ayrıca vakıf halen alternatif finansman seçenekleri arıyor. Schiener‘e göre, mevcut durumla ilgili tek iyi şey, fon yaratmanın yeni yolları açması.

Bu yolla, IOTA hazinesine öngörülebilir gelecekte dokunulmasından kaçınılabilir. Daha fazla ayrıntı hazır olur olmaz, IOTA Vakfı‘ın şeffaflık yönergelerine uygun olarak daha ayrıntılı bilgi vereceğini belirtti.

Dominik Schiener:

”Bu konuda iyi bir ilerleme kaydediyoruz ve kesin bir cevap alır almaz, bunu açıkça topluma ileteceğiz.”

Ayrıca Dominik Schiener, mevcut durumun IOTA‘nın sektördeki tanıtımını etkilemeyeceğini de açıkladı:

”IOTA tarihimiz boyunca en zorlu koşullarda bile esnekliğimizi ve azmimizi gösterdik. Bu olağanüstü durum şu anda, bazı riskler doğururken IOTA’nın başarısını etkilemeyecek. Mevcut endişeleri hafifletmek ve bu pazardan öncekinden daha güçlü bir şekilde çıkmak için gücümüzde ve ağımız aracılığıyla her şeyi yapıyoruz. Planlamız da ilgili hiçbir şey değişmedi ve sektörler arasında IOTA için teknoloji olgunluğu ve benimseme yolumuza devam edeceğiz.”

Yazma sırasında, IOTA (MIOTA) 0.13 $‘dan işlem görüyor ve son 24 saat içinde yaklaşık % 13‘lük bir artış kaydetti. Ancak son 30 gün içinde fiyatı % 55 oranında düştü.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu