Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Kuzey Kore, Monero’ya Yatırım Yapıyor

Sponsorlu İçerik

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler ve ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için gizlilik odaklı kripto para birimi olan Monero (XMR) faaliyetlerini genişletiyor.

Kim Jong-Un rejimi, balistik füze programlarını finanse etmek için kripto para kullanmakla suçlanıyor. Siber güvenlik şirketi Recorded Future tarafından hazırlanan bir rapora göre, Kuzey Kore‘ye ait IP adreslerinden kaynaklanan Monero ağ trafiği geçen yıldan bu yana en az 10 kat arttı.

Rapora göre, Monero, rejimin Bitcoin madenciliği faaliyetlerini geçerek ülkedeki en popüler kripto para birimi. Kim Jong-Un liderliğindeki rejim daha önce ABD ve BM ekonomik yaptırımlarından kaçınmak için kripto para kullanmakla suçlandı. Yaptırımlar, Kuzey Kore‘nin herhangi bir uluslararası ticarete girmesine izin vermiyor. Doğu Asya ülkesi de nükleer silahlarını ve kitle imha silahlarını finanse etmek için kripto para kullanıyor.

Kuzey Kore, bu ayın sonunda kripto para ve Blockchain konferansına ev sahipliği yapacak. Ancak BM, insanları konferansa karşı uyardı ve BM yaptırımlarının ihlali olarak niteledi. Geçen yıl Aralık ayında, eski Ethereum araştırmacısı Virgil Griffith, Kuzey Kore‘deki bir kripto para konferansına katıldığı için suçlandı. Uluslararası Acil Durumlar Yasasını ihlal etmek için komplo ile suçlandı ve ABD’de yargılanıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu