Altcoin HaberleriDiğerleriManşetSon Dakika

Libra, İkinci Yol Haritasını Yayınladı!

Sponsorlu İçerik

Libra Dev, Libra ağına güç veren Libra Çekirdeği‘nin ikinci yol haritasını yayınladı. Libra’nın yol haritasının bir parçası olarak, yaklaşan istikrarlı ürün yelpazesinin geliştiricileri üç ana şeye odaklanıyor. Öncelikle, Libra geliştiricileri ana ağ özelliklerini öncelik sırasına göre sunmaya çalışacaklar. İkincisi, Libra ana ağından ana ağa geçmeye yönelik lansman kriterlerini belirlemeye odaklanacaklar. Son adımlar Libra topluluğunun eğitilmesini ve dahil edilmesiyle Libra projesine katkıda bulunabilecekler.

Devs, tam bir Libra protokol mimarisi dokümanları seti üzerinde çalışıyor. Ayrıca topluluktan gelen girdilerle harici API‘leri de sonlandırıyor. “Adresleme / birlikte çalışabilirlik” bağlamında dernek, topluluktan gelen geri bildirimler ve Libra Çekirdek Zirvesi‘ndeki çalıştay oturumundan girdiler yoluyla çalışıyor. Diğer kilit öncelikler arasında Devs’lerin blokaj / durum senkronizasyonunda hataları tespit eden, TPS‘yi (saniye başına işlemler) ölçen ve gecikme durumlarını keşfeden Entegre Küme Testi‘ne sahip olduğu güvenilirlik ve testler bulunuyor.

Blog yazısında, cihazların ‘Durum Senkronizasyonu’ akışını basitleştirme ihtiyacını fark ettikten sonra, ‘geçiş noktaları’ üzerinde çalıştıklarını da ortaya koydu. Geliştirici altyapısı ile ilgili olarak, Libra Devs, sürüm sürecini tamamlama sürecinde.

Libra, teknik olmayan dernek üyeleri için bir strateji olan ana ağına 8 onaylayıcı düğüm yerleştirdi.

Blog yazısında:

“Libra Birliği, ortakları ve Libra protokolü ekibi, yazılım özelliği tamamlandığında teknik olmayan üyelerin konuşlandırmasına yardımcı olacak bir strateji üzerinde çalışıyor. Bu tür üyelerin validator düğümlerini, teknik destek alarak veya validator düğümlerini çalıştırmak için üçüncü bir şahıs kullanarak nasıl kullanacaklarına hazırlanmaya başlaması gerekir.”

İlerleyen dönemlerde Libra, 100 üyeye ulaşabilmek için ağı büyütme ve self-servis modeli oluşturma vizyonunun bir parçası olarak derneğe katılmak üzere organizasyonlar yapmayı hedefliyor.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu