Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Simerman, IOTA’nın neden hızlı benimseneceğini açıkladı

Sponsorlu İçerik

Dan Simerman, IOTA’nın Dağıtılmış Defter teknolojisinin veri merkezli uygulamalar için kurumsal sektör tarafından Blockchain tabanlı çözümlerden neden daha çok ve hızla benimseneceğini açıkladı.

IOTA Vakfı Finansal İlişkiler Müdürü Dan Simerman, City A.M. web sitesi ile yapılan bir röportajda coronavirüsün etkisi, IOTA’nın benimsenmesi ve IOTA‘nın Blockchain çözümleri üzerindeki avantajları hakkında konuştu. Simerman‘a göre, COVID-19 dijital varlıkların kullanımına güç katabilir.

Bir yandan yeni bir salgın korkusu hükümetleri parayı dijitalleştirmeye zorlayabilir ve bu da kripto para birimlerine de fayda sağlayabilir. Öte yandan, hükümetler coronavirüsü alternatif ekonomik olasılıkları incelemek için bir fırsat olarak kullanabilirler. Simerman’a göre, en umut verici kullanım örneği insan ve makine ekonomileri arasındaki bağlantı.

Faaliyet alanının bir parçası olarak Simerman, teknik, yasal ve düzenleyici altyapının geleneksel finans dünyasıyla karşılaştırıldığında bazı şeyler yakaladığını açıkladı. Simerman’ın çalışmaları, bireylerin, kuruluşların ve muhtemelen hükümetlerin teknolojiden geniş bir şekilde faydalanmasını sağlayacak bir altyapının nasıl oluşturulacağına odaklanıyor. Simerman’ın belirttiği gibi, bu çeşitli sistemler, süreçler ve onaylar gerektiriyor.

Simerman bu nedenle, ilgili tüm taraflar için yasal çerçeve koşulları aracılığıyla iyi hissetme faktörü geniş bir kabulün önündeki en büyük engel olduğunu belirtti.

Dan Simerman:

”Kapsamlı yasal ve düzenleyici yönergeleri dijital varlıkları kullanmak isteyen birçok şirket hala resmi mevzuat şeklinde bekliyor. Bu gerçekleşene kadar, dijital varlıkları iş modellerine dahil etmeye başlayan, muhtemelen riske daha yatkın gruplar olacak.”

”IOTA adaptasyonu daha hızlı ve daha kolay olacak”

Simerman’ın da belirttiği gibi, IOTA şirketlere ve kuruluşlara Blockchain tabanlı çözümlerden çok daha iyi hissetme faktörü sunabilecek. IOTA Tangle‘nin daha az ücret ve ölçeklenebilir yapısı, kuruluşların gerçek dünyadaki kullanım örneklerini uygulamalarına izin verecek.

Simerman, veri merkezli uygulamalar için Blockchain‘i daha az çekici kılan dört nedenden bahsediyor; kullanılabilirlik, maliyet, muhasebe ve düzenleme. Örneğin, çoğu Blockchain şirketi kripto para birimini korumaya zorlar, ancak bunun kendi başına değer aktarımı ile ilgisi yok. Simerman’a göre bu, bir yandan gereksiz yere kullanıcı dostu hale getirirken, diğer yandan muhasebe ve vergi raporlaması açısından karmaşık yükümlülükler yaratıyor.

Nihayetinde, milyonlarca işlem içeren veri merkezli uygulamalar için, bireysel ücret küçük olsa bile ücretlerin maliyeti aşırı. Düzenleyici bir bakış açısından Simerman, dünya çapında menkul kıymetler olarak birçok kripto para biriminin değerlemesine ilişkin yasal durumun hala tam olarak açık olmadığına dikkat çekti.

Dan Simerman:

”DLT’lerin üstünde yer alan dijital varlıkların, başlangıçta fon sağlama biçimleri nedeniyle menkul kıymet olmaları ihtimali yüksek. Şirketler, dağıtılmış bir uygulamada veri aktarımı için dijital bir varlık tutma riskini almak istemeyecektir.”

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu