Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Stellar’dan DeFi Borsası DSTOQ’ya 715.000$’lık Yatırım!

Sponsorlu İçerik

Stellar Geliştirme Vakfı, kullanıcılara fiat ve kripto para ile geleneksel hisse senetlerine yatırım yapma imkanı veren Stellar tabanlı bir FinTech projesi olan DSTOQ‘ya 715.000$ yatırım yaptığını duyurdu. Yatırım, Stellar‘ın şirket fonundan ilk ödemeyi işaret ediyor.

Stellar, haberi resmi blogunda ve CEO Denelle Dixon‘un yer aldığı bir video ile açıkladı.

DSTOQ, 2018’den beri Stellar üzerinde inşa ediliyor, ancak bu haber ilişkiyi resmi hale getirdi.

Denelle Dixon:

“DSTOQ’nun artık ekosistemimizin bir parçası olduğu için mutluyuz. Aslında daha önce de vardı, ama şimdi kurumsal fonla ilgili ve resmi olarak ekosistemin bir parçası.”

DSTOQ Nedir?

DSTOQ, kullanıcılara yatırım yapmak için geniş bir varlık yelpazesi sunuyor. Platformun kullanıcıları hisse senetleri, tahviller, endeksler, ETF’ler, emtialar ve daha fazlasını satın alabilirler. Tesla ve Amazon gibi yüksek profilli şirketler de mevcut.

Proje, küresel olarak hizmet vermeyi amaçlıyor. DSTOQ’nun ilk pazarı Vietnam olacak ve daha sonra Afrika, Güney Amerika ve Asya’daki gelişmekte olan ülkelere genişleyecek. Bu, Stellar’ın küresel finansal sisteme adil erişim sağlamayı içeren misyonu ile aynı doğrultuda.

Stellar Geliştirme Fonu

Geçen Aralık ayında Stellar, önümüzdeki 10 yıl için bugünkü DSTOQ yatırımları gibi ekosistem finansmanı olaylarını öngören fonlama görevini yayınladı.

Görev tanımına göre Stellar, bugünkü fonlarını çektiği kaynak olan kurumsal fonundan 8 milyar XLM (550 Milyon $) ayırdı. Ancak şirket, Stellar‘ın önümüzdeki 10 yıl içinde 2 Milyar $ dağıtacak olan 30 milyar XLM‘nin küçük bir kısmı.

Stellar, henüz başka bir yatırım duyurmamış olsa da, bu haberler projenin yakın gelecekte benzer duyurular yapacağının bir işareti. Dixon‘un video duyurusunda belirttiği gibi, “Bunun gibi daha fazla haberin gelmesini dört gözle bekliyoruz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu