Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Tron, Stabilcoin’ini Piyasaya Sürdü

Sponsorlu İçerik

Tron Vakfı, “Djed” adı verilen kendi MakerDAO benzeri stabilcoin sistemini başlattı.

Yeni sistem, Cumartesi günü Tron‘un kurucusu Justin Sun tarafından Twitter’da tanıtıldı. Sun, ilk olarak projeyi Ocak ayında açıkladı. O zaman, Tron topluluğunun Tron (TRX) ve BitTorrent (BTT) tokenleri ile desteklenen yeni bir merkezi olmayan stabilcoin başlatacağını söyledi.

Djed’in teknik incelemesine göre, teminat varlıklarının desteklediği USD‘ye sabitlenmiş satabilcoin USDJ” olarak adlandırılıyor.

Djed’in teknik incelemesinde:

“USDJ, TRON ağındaki merkezi olmayan akıllı sözleşmeler yoluyla üretilen yeni bir para birimi. Herkes TRX’i USDJ üretmek için teminat olarak taahhüt edebilir. USDJ, herhangi bir kripto para birimi gibi bir kez oluşturulduğu serbest dolaşıma girer. Teminatlı Borç Pozisyonları (CDP’ler) aracılığıyla ABD dolarına sabitlendi, ayrıca özerk geri bildirim mekanizmaları vardır.”

Özellikle, BTT tokeni şu anda Djed sisteminde belirtilmedi.

MakerDAO’nun stabilcoin sistemine benzer şekilde, Djed‘in diğer özelliklerinin yanı sıra istikrar ücreti, topluluk yönetimi ve tasfiye mekanizmasına sahip.

Yapılan açıklamada:

”Başarılı bir toplum yönetimi altında USDJ’nin stabilcoin olarak avantajlarını tam olarak oynayacağına ve TRON ağı genelinde yaygın olarak uygulanacağına inanıyoruz. USDJ’nin TRON DeFi (merkezi olmayan finans) ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olacağına inanıyoruz.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu