Altcoin HaberleriDiğerleri

VeChain, Oxford Üniversitesi ile işbirliğini genişletiyor

Sponsorlu İçerik

VeChain Vakfı, Oxford Üniversitesi ile işbirliğini genişletiyor. Oxford Üniversitesi Matematik Enstitüsü ve VeChain Vakfı, bağımsız bilimsel tavsiyeler sunacak. Ek olarak, her iki kurum da “AlphaBlock: Blockchain Konsensüs Protokolleri için Bir Değerlendirme Çerçevesi” başlıklı teknik bir makale yayınladı.

Makale, konsensüs modelinin performansının endüstriyel düzeyde değerlendirmesini sağlamak için Blockchain protokollerinde de değerlendirme çerçevesi sağlamayı amaçlıyor. Şu anda, belirli bir tasarımın güvenliğini analiz etmek için teorik modeller mevcut. Ancak, belirli bir konsensüs tasarımının gerçek performansını objektif olarak değerlendirmenin yerleşik bir yolu yok.

VeChain Vakfı’na göre bu, Blockchain endüstrisi için benimseme çabalarında önemli bir sorun yaratıyor. Bu nedenle araştırma çalışması, Blockchain konsensüs tasarımlarının performansını değerlendirmek için bir çerçeve sağlamayı amaçlıyor. Yapılan resmi açıklamada;

”Önerilen çerçeve, hem Blockchain endüstrisi hem de akademik dünya için farklı algoritmik ayarlar ve ağ koşulları altında belirli bir konsensüs algoritmasının performansını ölçmek için güçlü bir araç olacak. VeChain ve Oxford Üniversitesi AlphaBlock Matematik Enstitüsü ile Blockchain uygulayıcıları, konsensüs tasarımlarını gerçekten uygulamadan deneyip test edebilecekler.”

VeChain sektöre hazır konsensüs modeli arıyor

VeChain Vakfı’nın duyuruda ayrıca açıkladığı gibi, uzun vadeli gelişim ve ekosistem sağlamlığı için VeChainThor Blockchain’i temelindeki konsensüs iyileştirilmeli.

2020’nin Şubat ayında VeChain’in baş bilim adamı Dr. Peter Zhou ve VeChain’in Blockchain Kıdemli Araştırmacısı Dr. Zhijie Ren, VeChainThor Blockchain’ini kurumsal kullanım için daha da çekici hale getirmek için PoA 2.0 SURFACE konsensüs algoritmasını tanıttı. Altı ay önce sunulan konsensüs modelinin daha güvenli, kullanım durumuna özel, daha uyarlanabilir, daha hızlı ve hard fork’lara daha az duyarlı olması bekleniyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu