Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Weiss Ratings, IOTA’nın sıralamasını güncelledi

Sponsorlu İçerik

Kripto para derecelendirme şirketi Weiss Ratings, IOTA‘yı üçüncü sıraya yükseltti. Bitcoin birinci sırada ve Ethereum 2’inci sırada yer almaya devam ediyor. IOTAteknoloji ve adaptasyon derecesi” alanında B+ notu aldı, ancak “piyasa performansı” için D- notu aldı.

Sadece kripto para birimlerini değil aynı zamanda hisse senetleri, ETF’ler, yatırım fonları, sigorta şirketleri ve bankaları da derecelendiren Weiss Ratings, kripto para sıralamasını güncelledi. Yeni sıralamanın en büyük galibi IOTA oldu. “En İyi Paralar Kripto Paralar” sıralamasında IOTA, Ripple‘ın XRP‘sini yerinden etti ve Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)’dan sonra üçüncü sırada yer aldı.

B derecesi ile IOTA, her ikisi de B+ alan Bitcoin ve Ethereum‘un hemen arkasındaki yeri aldı. Özellikle “teknoloji ve adaptasyon derecesi” alanındaki derecelendirmede B+ notunu alan IOTA için çok olumlu. Bununla birlikte, Ripple (XRP)’ın yanı sıra IOTA, derecelendirme şirketi tarafından sadece “piyasa performansı” alanında D- notunu aldı.

Teknoloji açısından Tezos ve Cardano hala önde, bunu Cosmos, Fantom ve Ethereum izliyor.

IOTA’nın zayıf piyasa performansının olası nedeni

Diğer kripto para birimlerinin aksine, IOTA‘nın önemli bir farkı var. IOTA Vakfı‘nın ana odağı, makine ekonomisinde kullanım için bir temel teşkil etmesi amaçlanan Nesnelerin İnterneti için bir protokol geliştirmek. Her ne kadar IOTA (MIOTA) biçimindeki değer işlemleri bu bağlamda rol oynasa da, Tangle teknolojisi aynı zamanda veri işlemlerini gönderme imkanı sunuyor.

Bu nedenle, örneğin iki makine arasındaki hizmetlerin ödemesinde kullanılabilmesine rağmen, IOTA tokeninin IOTA teknolojisinin başarısı için belirleyici bir rol oynamıyor. Bu yatırımcılar için caydırıcı olabilir ve geçmişte IOTA tokeninin performansını etkilemiş olabilir.

Bununla birlikte, örneğin Bosch‘un IOTA‘ya dayalı bir dijital ödeme sistemi geliştirmek için Ekim 2019’da bir patent aldığı biliniyor. Bu bağlamda, IOTA Vakfı, tokenin gerçek kullanım durumlarına odaklanmaya devam ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu