Altcoin Haberleri

Dogecoin, önceki seneki zirvesinden %87 düştü

Sponsorlu İçerik

Bir yıl önce, 8 Mayıs’ta Dogecoin, Elon Musk’ın Saturday Night Live’daki (SNL) çıkışı sırasında uzaya uçarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,73$’a ulaştı. Meme token bu tarihi zirveden itibaren %87 düştü.

Compound Capital Advisors’ın CEO’su ve kurucusu Charlie Bilello, son tweet’inde topluluğa bunu hatırlattı.

Musk, talk showda DOGE hakkında konuşarak ATH’ye ulaşmasını sağladı

Musk, ünlü Amerikan TV şovuna ev sahipliği yapmadan önce, en sevdiği kripto varlık olan Dogecoin, 0,3 dolardan işlem görüyordu. SNL’de Dogecoin’den bahseden Tesla patronu, DOGE fiyatını 0,73 dolara kadar yükseltti.

DOGE’nin piyasa değeri o gün 93 milyar dolara yükseldi ve sadece 24 saat içinde 10 milyar dolardan fazla arttı; bu, bundan iki yıl önceki BTC piyasa değerine eşitti.

Gösteri sırasında Musk, Dogecoin’i “dünyayı ele geçirecek durdurulamaz bir finansal araç” olarak nitelendirdi.

Ayrıca DOGE’nin 2013’te Bitcoin’e alternatif bir şaka, bir parodi olarak başladığını, ancak şimdi “gerçek bir şekilde başlangıç yaptığını” söyledi. Tesla şefi, TV’de görünmeden önce, SNL’deki ilk çıkışını duyururken, Twitter’da şaka yollu bir şekilde kendisine “Dogefather” dedi.

Dogecoin geniş çapta benimsenmesine rağmen %87 düştü

Bundan sonra meme token düştü, Haziran sonunda 0.1$’ı gördü ve Ağustos-Ekim 2021’de 0,3$’lık yerel zirvelere geri dönmeyi başardı ancak kalıcı olamadı.

Bunun dışında, 2021 yılının sonlarında birçok işletme ve satıcı, mal ve hizmetleri için Dogecoin’i kabul etmeye başladı. Bunların bir kısmı bu yıl gerçekleşti. DOGE’yi benimseyen işletmeler arasında ABD sinema zinciri AMC, Gucci, Porsche bayisi Porsche Towson ve gayrimenkul odaklı küresel yatırım şirketi Jamestown yer alıyor.

Ayrıca DOGE, milyarder ve yatırımcı Mark Cuban’ın sahibi olduğu profesyonel basketbol takımı Dallas Mavericks’in online mağazasında ödeme yöntemi olarak kullanılıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu