Altcoin Haberleri

EIP-1559 güncellemesi, Polygon ağına uygulandı

Sponsorlu İçerik

Ethereum ağ güncellemesi EIP-1559, MATIC tokenlarının yakılması ve daha iyi ücret ölçeklendirmesi ile Polygon blokzincirine geliyor.

Londra hardforku olarak bilinen EIP-1559, geçen yıl Ağustos ayında Ethereum ana ağında yayına girdi ve tarihindeki en büyük değişikliklerden biriydi. Mumbai test ağında başarılı bir yükseltmeden sonra, Polygon’un çekirdek geliştirme ekibi bu güncellemeyi kendi ana ağıda kullanıma sunuyor.

EIP-1559, ücret hesaplaması için ana mekanizma olarak ilk fiyat açık artırmasından kurtulunuyor. Bunun yerine, bir sonraki bloğa dahil edilecek işlemler için ayrı bir taban ücret ve işlemeyi hızlandırmak için bir öncelik ücreti var. Ağ tıkanıklığına bağlı olarak dalgalanan taban ücret daha sonra yakılacak.

Yakım işlemi, Polygon ağında başlayan ve Ethereum ağında tamamlanan iki aşamalı bir olaydır. Polygon ekibi, kullanıcıların izleme ve yazma sürecinin bir parçası olabileceği ortak bir arayüz oluşturdu.

Gas ücretleri arz ve talebe göre belirlendiğinden, EIP-1559 değişiklikleri işlemler için ödenen ücretleri düşürmeyecek. Baz ücret, bir sonraki bloğa dahil edilmek için minimum fiyat olduğundan, kullanıcıların maliyetleri daha iyi tahmin etmelerini sağlayacak. Böylelikle, daha az kullanıcının fazla ödeme yapması bekleniyor.

Bu değişikliklerin, Polygon’un tüm paydaşları için geniş kapsamlı etkileri de olacak.

Token holderları

MATIC 10 milyar sabit arza sahip, bu nedenle mevcut token sayısındaki herhangi bir azalma deflasyonist bir etkiye sahip olacak. Geliştirciler, MATIC’in toplam arzı üzerindeki potansiyel etkiyi simüle etmek için yükseltmeden bu yana Ethereum’un deneyimini temel aldı. Senede toplam MATIC arzının %0,27’sinin sistemden çıkması bekleniyor.

DApp kullanıcıları ve geliştiriciler

Halihazırda sektördeki en düşük ücretlerin tadını çıkaran Polygon’daki merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) kullanıcıları, daha öngörülebilir gas ücretlerinden yararlanacak. Dezavantaj olarak ise, yanma nedeniyle daha az MATIC tokenı ve Ethereum’a daha benzer bir gas ücreti eğrisine maruz kalınacak. Geliştiriciler, tüm Ethereum araçlarının sorunsuz çalışmasını sağlayarak ve minimum olumsuz etkilerle karşı karşıya kalarak bir destek alacak.

Doğrulayıcılar (Madenciler)

Deflasyon baskısı, doğum onaylayıcılarına ve yetki verenlere fayda sağlayacak. Blok dolduğunda taban ücret otomatik olarak arttığından, değişiklikler daha az spam işlemi ile sonuçlanacak ve daha az ağ tıkanıklığına yol açması bekleniyor.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu