Altcoin Haberleri

EIP-1559 ve Üçlü Halving ETH’nin fiyatını nasıl etkileyecek?

Sponsorlu İçerik

Ethereum kodunda yapılacak bir değişiklik, arzdan bazı ETH’leri kaldıracaktır. Uzmanlar, bunun borsalarda nasıl oynanabileceğini tartışıyor.

Kısaca Ethereum ağı bu hafta bir yükseltme geçiriyor. Yükseltme içindeki bir kod değişikliği, ETH’nin fiyatını etkileyebilir.

Londra hard fork’u olarak bilinen 5 Ağustos’ta yapılacak bir Ethereum yükseltmesi, EIP-1559 biçiminde büyük bir değişiklik getirecek; bu, bazı ETH’leri dolaşımdan kaldırmaya başlayan bir kod değişikliği anlamına gelmektedir.

Teorik olarak, bunun Ethereum’un fiyatı üzerinde bir etkisi olacaktır. Ama ne kadar ve ne zaman?   

EIP-1559 , işlem ücretlerinin çalışma şeklini değiştirecek. Ayrıntılar karmaşık olsa da , sonuçta ağda işlem yapan herkes Ethereum madencilerine gitmek yerine yakılacak bir taban ücret ödeyecek. Yakma, bu anlamda, paraları esasen kimsenin anahtarına sahip olmadığı bir adrese göndererek dolaşımdan çıkarmak anlamına gelir.

ETH arzının azaltılması Ethereum ağına “deflasyonel baskı” sağlar. Zincire eklenen her blokla yeni paralar oluşturulmaya devam etse de, biraz ETH de kayboluyor. Deflasyonel basınç teorik olarak fiyatları yukarı doğru sıkıştırır çünkü arzın büyümesi yavaşlar.

Kripto yatırımcıları Paradigma’nın takma ad araştırmacısı Hasu, yaptığı bir açıklamada, benzetmenin aşağı yukarı doğru olduğunu söyledi. “Yarılanma = enflasyonun düşmesi”, diye yazdı. “Yanan ücretler = enflasyonun düşmesi.”

En son Bitcoin yarılanması, BTC ödüllerinin 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düştüğü 11 Mayıs 2020’de gerçekleşti. O gün Bitcoin’in fiyatı 8.800 dolardan işlem görmekteydi. Sonraki altı ay içinde fiyatı neredeyse iki katına çıktı. Ve bugün, 1 BTC size yaklaşık 40.000 dolara mal olmaktadır.

Belki Ethereum’da aynısını yapar.

Bitcoin’in geçen yıl yükselişinin arkasında sadece yarılanma değil, birden fazla faktör olabilirdi. Madeni para, COVID-19’un patlak vermesi gibi.

MicroStrategy, Square ve Tesla’nın kurumsal firmaların yatırımın da çok büyük etkisi oldu.

Dahası, Ethereum’un fiyatı bu yıl Bitcoin ile birlikte yükseldi, kendi yarılanma etkinliği olmasa bile. 1 Ocak’ta ETH, fiyat izleyici Nomics’in verilerine göre 800 dolar civarındaydı. 10 Mayıs’a kadar en çok 4.168 dolara ulaşmıştı. Temmuz sonunda 1.800 doların altına düştükten sonra, 2.600 dolara kadar yükseldi. Son bir yılda, ETH fiyatı% 600 artarken, Bitcoin ise %254 yükseliş göstermişti.

Kripto yatırım firması Pantera Capital’in ortağı Paul Veradittakit ise böyle düşünmüyor.

Vermiş olduğu röportajda “Yakınlaştıkça ve yükseltmeden sonra, toplumda olmayanlara daha fazla eğitim olacağına inanıyorum, bu yüzden fiyat bir süre için ralli yapabilir.” dedi.

Kripto yatırımcısı Nikhil Shamapant, fiyatlanamayacak kadar arz şoku olduğunu yazdı. Nisan ayında, fiyat mevcut seviyesine yaklaştığında, EIP-1559 ile satış baskısının kabaca % 30 düşeceğini hesapladı, yani satın alınacak pazarlarda çok daha az ETH olacağını ifade etti.

EIP-1559 kombinasyonunu ve ethereum 2.0’a doğru gelen hamleyi “üçlü yarılanma” olarak adlandırdı, çünkü satış baskısını tahmini % 90 oranında azaltacaklardı ve bu da ethereum’un daha da güçlü olacağı anlamına geleceğini ifade etti.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu