Altcoin Haberleri

Elon Musk: Dogecoin, gerçek bir para birimi olabilir

Sponsorlu İçerik

Tesla CEO’su Elon Musk, yakın tarihli bir tweet’te DOGE’nin bir para birimi olma potansiyeline sahip olduğunu iddia ederek Dogecoin’e verdiği desteği yineledi.

Musk, DOGE’nin çekiciliğini vurgulamak için defalarca köpek temalı meme tokenı “halkın kripto parası” olarak adlandırdı.

Enflasyon mekanizması nedeniyle Dogecoin, insanları daha fazla harcamaya teşvik ettiği için geçerli bir para birimidir. Bir değer deposu olarak işlev görmediğinden, insanların meme tokenları biriktirmeleri pek mantıklı değil.

Öte yandan Bitcoin, Musk’a göre işlemsel para birimi için “iyi bir ikamet olmayan” dezenflasyonist bir para birimidir.

Geçen ay Robinhood CEO’su Vlad Tenev, Dogecoin’in popüler ağlara göre çok daha ucuz bir alternatif olabileceğini iddia etti. Bunun olması için, meme tokenın blok süresinin on saniyeye düşürülmesi gerekiyor.

Şu anda Dogecoin, bir yıl önce ulaştığı zirvesinden %91 düştü. Twitter, Musk ile anlaşmasını tamamladıktan sonra meme kripto para birimi kısa süreli bir fiyat artışı gördü. Bununla birlikte, meme kripto para birimi daha sonra piyasanın geri kalanıyla birlikte daha da düştü. Bu haftanın başlarında DOGE fiyatı 10 sentin altına düştü.

Musk’ın dikkatini çeken tweet’te şaka kripto para biriminin kurucu ortağı Billy Markus, şaka kripto para birimini “ciddi olmadığını bildiği için” sevdiğini söylüyor.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu