Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

DeFi, Ethereum fiyatını tekrar yükseltebilir

Sponsorlu İçerik

Ethereum (ETH) fiyatı beş gün içinde %27 oranında keskin bir düşüş gösterdi. Ancak, merkeziyetsiz finansta (DeFi) kilitlenen ETH miktarı, orta vadeli bir yükseliş eğilimi gösteriyor.

Mythos Capital’in kurucusu Ryan Sean Adams’a göre, DeFi alanı henüz yeni girişler görmedi. Adams, DeFi kullanımının çoğunun eski kripto para kullanıcılarından geldiğini ima etti. Yeni kullanıcılar DeFi pazarına girdiğinde, Ethereum talebini artırabilir.

Yeni yatırımcılar, Ethereum fiyatını yükseltecek

1 Temmuz’dan bu yana, DeFi protokollerinde kilitli olan toplam değer 2 milyar doların altından 8.42 milyar dolara kadar yükseldi. DeFi aktivitesindeki keskin artış, ETH rallisine denk geldi ve kripto paranın yükselmesine neden oldu.

Ethereum ağında, kullanıcılar işlemleri veya akıllı sözleşmeleri işlemek için ETH kullanıyor. DeFi piyasasına girişler artmaya başladıktan sonra genellikle “gaz” olarak adlandırılan Ethereum’daki ücretler yükseldi. Artan gaz talebinin ve tıkanan Ethereum ağı ile birleşmesi, muhtemelen ETH’nin yükselişini körükledi.

Önümüzdeki aylarda Adams, “bir kıvılcım beklediğini” söyledi. Pazara yeni yatırımcı girdiğinde, ETH fiyatının yükseleceğini belirtti.

“ETH arzının neredeyse %7’si DeFi’de kilitli. Ancak, ETH fiyatı yükselmiyor. Neden? Benim teorim, bu kilitlenme, tüm yeni DeFi aktivitesi, hepsi eski kripto para kullanıcıları tarafından gerçekleşti. Henüz yeni girenlerin dalgasını görmedik. Bu çıra. Bir kıvılcım bekliyorum.”

DeFi’nin yaygın olarak benimsenmesinde iki engel var:

  • Yüksek ücretler yeni kullanıcıların pazara girişini engelliyor.
  • Kullanıcıların güvenebileceği üçüncü taraflar olmadığından, DeFi protokollerini yeni kullanıcılar için kullanmak zor.

Analistler, zamanla DeFi’nin kullanıcı deneyiminin daha basit hale gelmesini ve yeni kullanıcıların artmasını sağlamasını bekliyorlar.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu