Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum 2.0, ETH fiyatını yükseltebilir mi?

Sponsorlu İçerik

Adam Cochran‘a göre, Ethereum 2.0, staking ödüllerinin çekiciliği nedeniyle kurumlardan ve perakende yatırımcılardan büyük yatırımlar çekecek. Ethereum‘a olan yüksek talep, ETH fiyatını artıracak bir arz şokuna neden olacak!

Analist ve Dogecoin’in eski pazarlama direktörü Adam Cochran, Ethereum 2.0‘ın potansiyeli hakkında bir makale yayınladı ve Ethereum 2.0‘ın piyasaya sürüldükten sonra benzeri görülmemiş bir “ekonomik değişimin” motoru olacağını savundu.

Ethereum şu anda Proof of Work’ten (PoW) Proof of Stake’e (PoS) geçiş aşamasında. Birkaç gün önce, yaklaşık 3 ay boyunca aktif olacak ve ETH2 lansmanından önceki son büyük kilometre taşı (çok müşterili test ağının yanı sıra) olması beklenen “Topaz” test ağı piyasaya sürüldü. Topaz, Ethereum 2.0 Mainnet‘in başlatıldığında sahip olacağı yapılandırmayı kullanıyor. Şebeke testinin sonuçları pozitif olursa Phase 0’ın 30 Temmuz’da yayınlanması bekleniyor.

Ethereum, yüksek talep nedeniyle arz şokuna maruz kalacak

Cochran makalesinde, 0 aşamasının başlamasının “bir sonraki ekonomik değişim” için katalizör olacağını iddia ediyor. Ona göre, bu değişikliği yönlendirecek 7 neden var. Birincisi, büyük yatırımcıların ödüllerİ istikrarlı olduğundan ve %3 ile %5 arasında bir kar marjına sahip olacağı için staking avantajlarından etkilenecekler.

Cochran, bu seviyeye ulaşmak için, doğrulayıcıların 10 ila 30 milyon ETH arasında yatırım yapmak zorunda kalacağını söylüyor. Ancak Cochran, bunun Ethereum 2.0‘ın erken evresinde olacağını düşünmüyor. Vitalik Buterin‘in son zamanlarda açıkladığı gibi, başlangıç aşamasında katılım oldukça düşükse ve faiz oranları daha da yüksek olursa ödüller daha da yüksek olabilir.

Cochran‘a göre, ETH seviyesi artmaya başladığında tedarik şoku meydana gelecek. Bu nedenle, Ethereum‘un fiyatı üzerinde doğrudan bir etki olacak. Arz şoku genellikle bir varlığın fiyatını yükseltir. Varlığın az olması genellikle fiyatında bir artışa neden olur.

Cochran, 2017 boğa piyasasının FOMO etkisinin aksine, bu sefer daha hızlı gerçekleşeceğini iddia ediyor. Yatırımcıların olağan ticaret kontrollerinden (KYC / AML) geçmesi gerekmeyecek. Kısa vadede Cochran, Ethereum 2.0 lansmanının bir parçası olarak kilitlenecek olan ETH‘ler nedeniyle arz şokunun talep şokuna katılmasını bekliyor. Cochran‘a göre fiyat daha sonra aya gidecek.

Uzun vadede Ethereum 2.0

Öte yandan, Cochran uzun vadede Ethereum için yükseliş nedenlerini açıkladı. Analist, Ethereum 2.0‘ın yeni özelliklerinin ağın birlikte çalışabilirliğini artıracağına inanıyor. Ölçeklenebilirliğini geliştirerek, staking yapma olasılığına ek olarak, Ethereum ağında dApps oluşturmak isteyen daha fazla geliştirici olacak. Geliştiriciler daha yüksek ticari kapasiteye sahip daha yüksek kapasiteli bir ürün sunabilecek. Sonuç olarak, balinalar pazara girmeye ve daha fazla ETH satın almaya çalışacak.

Bununla birlikte, başarı ayrıca test ağı tarafından kaydedilen ilerlemeye ve Ethereum 2.0‘ın sorunsuz bir şekilde başlatılmasına izin verecek ilerlemelere de bağlı olacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu