Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum, Haziran 2018’den sonra ilk kez 600 $’a ulaştı

Sponsorlu İçerik

Ethereum‘un fiyatı bugün% 14 artarak iki yıldır görülmeyen ve özlenen yüksekliğe ulaştı.

Ethereum‘un fiyatı Haziran 2018’den bu yana ilk kez 600 $ ‘ı gördü. Bu, kripto para biriminin 20 Kasım’da 500 $ sınırını aşmasından sadece üç gün sonra gerçekleşti.

Ethereum son üç aydır yükseliş eğilimi gösteriyordu. 23 Ağustos’ta ETH fiyatı 389 dolardı. Bu, o zamandan beri %54 arttığı gösteriyor.

PhutureDAO‘nun kurucu ortağı Charles Storry, verdiği demeçte, ”Ethereum tırmanışına devam ediyor; sessiz ralli takibimizde” dedi.

Ethereum piyasa değeri de arttı. Haberin yazılması sırasında Ethereum‘un piyasa değeri, geçen ay %28 ve son üç ayda %34 artışla 66 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Bu olumlu göstergeler, Ethereum’un geçen hafta 11 milyar dolardan bugün 27 milyar dolara yükselen işlem hacminde de bir artışa yol açtı. Buda %59’luk bir artışı gösteriyor.

Bu, daha uzun bir trendin parçası. Ethereum‘un işlem hacmi, üç ay önce 8 milyar dolar seviyesindeydi. O zamandan bu yana %196 arttı.

Ethereum’un fiyatı neden yükseliyor?

Bu yükseliş eğilimine rağmen, son birkaç ayın tamamı düz bir seyir izlemedi. Eylül ayına 486 dolarlık bir fiyatla başladıktan sonra Ethereum, 6 Eylül’de 327 dolara kadar düşmeden önce 500 dolar sınırını kırmaya kararlı görünüyordu. Bununla birlikte, bu geri dönüş, hem Bitcoin‘in güçlü performansıyla (piyasayı beraberinde sürüklemiş olması) hem de Ethereum 2.0‘ın yaklaşmakta olan lansmanın heyecanını beraberinde getirdi.

Ethereum 2.0, coinin ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için ayarlanmış bir ağ yükseltmesi. 1 Aralık için kaleme alınmış olsa da, ağın başlatılması için ağda stake edilmesi için 524.288 ETH‘ye (315 milyon $) ihtiyacı var. Şimdiye kadar, bu miktarın yaklaşık yarısı hisseye yatırıldı, ancak bu ilk lansman tarihi için işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor.

Ethereum, son birkaç ayda Bitcoin‘den daha hızlı büyüdü. Bugün Bitcoin’in fiyatı, üç ay önceki 11.627$ ‘lık fiyatından %37 artışla 18.513 $ oldu. Aksine, Ethereum aynı dönemde %54 oranında büyüdü.

Geçen hafta, ilk 10 kripto para biriminin tümü – tabii ki stabilcoin Tether hariç – fiyatı arttı. Ethereum %30 büyüdü, XRP ise% 78’lik bir artışla başı çekti.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu