Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

Ethereum işlem maliyeti 2020’nin en yüksek seviyesine çıktı!

Sponsorlu İçerik

Ethereum işlem maliyeti 2020 yılının en yüksek seviyesine ulaştı. Ethereum fiyatı, son birkaç haftadır 210 dolar ile 240 dolar arasında seyrediyor. Aynı şey Ethereum’un altında yatan Blockchain faaliyeti için söylenemez. Çünkü, ağın kullanıcı sayısı hızla arttı.

Blockchain analiz firması Santiment, geçen hafta yeni ETH adreslerinin sayısının bir günde 100.000’i aştığını bildirdi:

“Ethereum’un ağ büyüme metriği 2020’nin başından bu yana hızla yükseliyor ve dün (25.06.2020 tarihinde) 1 Ocak 2020’ye göre % 237 daha fazla adres oluşturuluyor.”

Günlük işlem sayısında da benzer bir büyüme eğilimi görüldü.

Aşağıda, Etherscan’ın Ethereum‘daki işlem sayısının 2018’in tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştığını gösteren bir grafik var. Geçen hafta sonunda, tek bir günde 1.1 milyondan fazla işlem gerçekleşti. Bu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan günde yaklaşık 1.37 milyon işlem.

Ethereum ücretleri son yılların en yüksek seviyesine çıktı

Tradeblock tarafından paylaşılan verilere göre, Ethereum’da işlem yapma maliyeti iki yıl içindeki en yüksek seviyeye ulaştı:

“Çoğunluğu Ethereum üzerine inşa edilen DeFi uygulamalarındaki artışla, Ethereum gaz ücretleri son zamanlarda yükseldi. Yani zamanında işlemlerin gerçekleşmesi için ağdaki işlem maliyetleri arttı.”

Tradeblock’un verilerine göre, gaz maliyeti 120 Gwei’ye ulaştı. Bu 2017 ile 2018 yıllarındaki boğa piyasasının 70 Gwei yüksekliğinin neredeyse iki katına ulaştığını gösteriyor. TradeBlock’un Etherscan’ın verilerine baktığımızda, 120 Gwei’de ücretlerin Şubat 2016’dan bu yana en yüksek olduğu söylenebilir.

Öne çıkan çözümler

Ethereum’un yüksek işlem ücretlerini hafifletmek için birkaç çözüm öne çıkıyor. Şu anda Ethereum’un gaz limitini artırmaya ve böylece daha fazla işleme izin vermeye çalışılıyor. Bunun ağda işlem yapmak için ödenen ücretleri azaltması bekleniyor.

Başka bir çözüm, Ethereum’um kurucusu Vitalik Buterin ve geliştiriciler tarafından önerilen Ethereum Geliştirme Önerisi 1559’dur. Teklif, mevcut ücret modelinin “verimsiz ve kullanıcılar için gereksiz maliyetli” olduğunu öne sürüyor.

Çözüm: Ağ talebine göre temel ağ ücretini ayarlayan, daha iyi ücret verimliliği sağlayan ve gereksiz yere yüksek ücret ödememek için gereken istemci yazılımının karmaşıklığını azaltan bir mekanizma.

Uzun vadede, Ethereum 2.0 yükseltmesi de var. Blockchain’in çalışma şeklini temel bir seviyeden değiştirmek için kapsamlı bir yükseltme. Bu yükseltmenin olası işlem sayısını önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu