Altcoin HaberleriEthereum HaberleriKripto Para Analizleri

Ethereum 3000$’ın üzerinde yeni ATH’ler kaydediyor

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük altcoin’i olan Ethereum, yıl başladığında 750 doların biraz altında değerlenmeye başladı. Bitcoin’in Aralık ayında 2017‘nin en yüksek seviyesini aşmasıyla, Ethereum topluluğundaki birçok kişi ETH‘nin de aynı şeyi zamanında yapmasını bekliyordu. Ve böyle oldu, ETH birkaç hafta sonra grafiklerdeki bir önceki ATH’sini geçti. Bununla birlikte, birçok beklentinin aksine, kripto piyasası tüm yükseliş momentumunu tüketmedi ve hem BTC hem de ETH yeni zirvelere tırmanmaya başladı.

Ethereum, haberin yazım sırasında ilk kez bir başka önemli fiyat seviyesini, 3.000 $ seviyesini aşmıştı.

Ethereum piyasasının yükselişine ve fiyatların yeniden canlanmasına epeyce faktörde katkıda bulundu. Bitcoin‘in 58.000 $ ‘ın üzerinde işlem yapmak için toparlanması, özellikle iki kripto varlık arasındaki güçlü korelasyon ışığında, her zamanki gibi güçlü bir katalizör olmuştur. Burada, ETH’nin son fiyat değerlendirme turunun, BTC toparlanma sürecine başlamadan çok önce başladığını belirtmekte fayda var.

Başka yükseliş gelişmeleri de oldu. Bu güncellemelerden en önemlisi, Avrupa Yatırım Bankası(European Investment Bank)‘nın Ethereum blok zincirinde ilk dijital tahvilini çıkardığı haberi oldu. EIB’nin Ethereum’u benimsemesi, blok zinciri ve kripto para birimlerinin genel olarak tanınması ve benimsenmesinde bir başka ileri adım.

Bunun dışında, son birkaç aydır olduğu gibi, DeFi, işlem ücretlerine rağmen Ethereum üzerinde buna karşılık gelen bir etkiye sahip olmakla birlikte, değer ve kullanıcılarda istikrarlı bir artış yaşamaya devam ediyor.

Yukarıda belirttiğimiz faktörlerin her biri sayesinde, ETH nihayet 3.000 $ seviyesini geçmeyi başardı ve kripto, yakın zamanda önemli bir marjla düzeltme olasılığı düşük görünüyor. Bununla birlikte, ETH pazarındaki yükseliş, fiyat dışındaki diğer ölçümlerle de vurgulanabilir.

Örneğin Ethereum’un adres etkinliği, fiyat tablolarındaki küçük düzeltmelerin aynı şeyi durdurmak için çok az şey yapmasıyla yeni zirvelere ulaşmaya devam etti.

Aynı durum balina adresleri de dikkate alındığında geçerliydi. Aslında, Bitcoin kaynaklı düzeltmeler piyasayı etkilediğinde genellikle beklenenin aksine, Ethereum pazarındaki balina adresleri, fiyat hıçkırıklarına rağmen yükselmeye devam etti. Bu bulgu, yatırımcıların ETH’nin uzun vadeli fiyat potansiyeline olan inancının altını çiziyor, özellikle de kârlarını nakde çeviren çok az örnek olduğu için.

Son olarak, Santiment‘in geçtiğimiz günlerde işaret ettiği gibi,

Ethereum’un hareketsiz tokenleri, bugün başka bir #AllTimeHigh 2,740 $ ‘ın üzerine yükselmesini haklı çıkarmak için hızla hareket ediyor. Pek çok yeni ETH adresi oluşturulmakta ve hareketsiz coinler hızla dönerken, bu Temmuz 2018’den beri gördüğümüz en genç ortalama yatırım. “

ETH daha fazla artar mı?

Ethereum, trend çizgisi desteğinin ve 3.000 $’ın üzerinde sabit kalırsa yükselmeye devam edebilir. 3.085 $ seviyesinin üzerinde açık bir yukarı kırılma ve 3.100 $ seviyesinin üzerinde bir hareket için kapıları açabilir. Boğalar için bir sonraki büyük engel 3.150 dolar seviyesine yakın.

Teknik Göstergeler

Saatlik MACD: ETH / USD için MACD artık yükseliş bölgesinde ivme kazanıyor.
Saatlik RSI: ETH / USD için RSI 50 seviyesinin oldukça üzerindedir.
Ana Destek Seviyesi: 3.000 dolar
Ana Direnç Seviyesi: 3.150 dolar

Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Ethereum ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Ethereum Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu