Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

Vitalik Buterin: Ethereum’un fiyatı güvenlik için önemli

Sponsorlu İçerik

Vitalik Buterin, Ethereum fiyatının ağ güvenliğini sağlamada önemli bir faktör olarak görüyor.

Ethereum mucidi Vitalik Buterin, Ethereum ana ağının lansmanının 5. yıldönümü vesilesiyle Unchained podcast’a röportaj verdi. Buterin podcast sırasında ETH fiyatı, DeFi sektörü ve sürdürülebilirliği ve Ethereum 2.0 hakkında konuştu. Buna ek olarak Buterin, Ethereum’a staking getirilmesinin para politikası ve platformun U dönüşü yapması ve ETH fiyatına getireceği değişikliklere de değindi.

Ethereum’un para politikasıyla ilgili olarak Buterin, “üretilemeyen” unsurlar olduğunu söyledi. Ayrıca, ücret problemini çözmek ve ekonomik verimliliği artırmak için EIP-1559’un önemini vurguladı. Ancak bunun ETH’nin “olumsuz emisyonuna” yol açabileceğini söyledi.

Ethereum’un ortak mucidi, ETH fiyatının ağın güvenliği için her zaman önemli olduğunu ve her zaman önemli olacağını vurguladı. Çünkü Buterin, Ethereum’un küresel ve merkezi olmayan bir ağ olduğunu açıkladı. Bu anlamda güvenlik istikrarı, tedarik gibi Ethereum’un diğer yönlerinden çok daha önemli. Buterin ayrıca Ethereum’un para politikasının ETH arzının istikrarı ile güvenliğin istikrarı arasındaki değişeceğine dikkat çekti.

Buterin’in DeFi ve riskleri hakkındaki açıklamaları

Öte yandan, Ethereum DeFi sektöründeki büyümesi, Buterin’in daha dikkatli davrandığı bir konu. Ethereum’un mucidi, kullanıcıların akıllı sözleşme riskini hafife alabileceğini söyledi. Buterin, DeFi sektöründeki ürünleri geleneksel bankacılığa kıyasla, eski modelin daha yüksek getiri sunduğunu, ancak başarısız olma riskinin önemli ölçüde yüksek olduğunu söyledi.

Dahası, Buterin, örneğin daha büyük güvenceleri olan DeFi sektör protokollerine, örneğin üçüncü bir tarafın denetimleri ve incelemelerine tam güven duymadığını belirtti. Buterin açıkladığı gibi, bu önlemler DeFi sektör protokollerini kusursuz yapmıyor. Çünkü, bir protokolün istikrarı büyük ölçüde sunduğu kâr marjına bağlı. Ancak, zaman herhangi bir protokole karşı oynayan bir faktör.

Büyümenin yanı sıra, Ethereum’un DeFi sektörüne yönelik saldırıların sayısı da dikkat çekti. Kötü niyetli saldırganlar milyonlarca kar elde etmek için bazı protokollerdeki kusurlardan ve boşluklardan yararlandı. Ethereum’un mucidi, yield farming hakkında konuşurken benzer bir duyguyu ön plana çıkardı. Buterin, yield farming’in uzun vadede sürdürülemez olduğunu ve kârın yakında düşmesini beklediğini söyledi.

Önceliğimiz Ethereum 2.0

Ethereum’un ortak yaratıcısı da önümüzdeki 5 yıl boyunca ağın büyümesi hakkında görüşünü sundu. Buterin, dünya çapında Ethereum üzerinde çalışan geliştirici ekiplerini vurguladı. Ancak Buterin, Afrika’daki diğer topluluklara ve dünyanın diğer bölgelerine, farklı vizyonlara sahip topluluklara ulaşmak istediğini belirtti. Bunun yanı sıra Buterin, Ethereum 2.0‘ı başlatmanın ilk öncelik olduğunu söyledi.

”Ethereum, birçok bağlamda insanların normal yaşamlarının bir parçası. Sadece insanların satın aldığı bir şey değil. Evet, teknolojiyi bu noktaya getirmek ve dünyanın dört bir yanından Ethereum’a değer veren birçok insanın olması gurur verici.”

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu