Altcoin Haberleri

JPMorgan analistinden Ethereum hakkında uyarı

Sponsorlu İçerik

Yakın tarihli bir araştırma notunda, JPMorgan Chase analisti Nikolaos Panigirtzoglou, Ethereum’un merkezi olmayan finans sektöründeki hakimiyetini kaybetmeye devam edeceğini öngördü.

Ağın ölçeklenebilirliğini artırmak için bağımsız parçalara bölünecek. Sharding, merakla beklenen Ethereum 2.0 yükseltmesinin ana özelliklerinden biridir.

Bununla birlikte, parça zinciri aşamasının yalnızca 2023’te başlaması beklendiğinden Panigirtzoglou, mevcut liderin o zamana kadar pazarın geri kalanına yetişmesi için “çok geç” olacağına inanıyor.

Ethereum’un merkezi olmayan finans pazarındaki payı geçtiğimiz yıl boyunca istikrarlı bir şekilde küçüldü. DefiLlama tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum hakimiyeti geçen Ocak ayında %97’den fazlaydı, ancak DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değerdeki payı, Terra, Binance Smart Chain gibi rakiplerin hızlı büyümesi nedeniyle şimdi sadece %63’e düştü. AVAX ve Solana’nın yükselişi, Ether’in bağımsız blok zincirlerine zemin ayırması, özellikle Panigirtzoglou için endişe verici görünüyor.

Ethereum ağı, DeFi topluluğunun büyük bir kısmı için ağı erişilemez hale getiren fahiş ücretlerle boğuşuyor.

2021 yılı, fiyatı %396 yükselen Ethereum için önemli bir yıldı. Ancak JPMorgan, ağ şiddetli rekabet görmeye devam ederken, ikinci en büyük kripto para biriminin 2022’de düşüş eğilimine girebileceğini tahmin ediyor.

Ether fiyatı, yaklaşan faiz oranı artışlarının çifte darbesi ve Bitcoin hash oranındaki düşüşün tetiklediği daha geniş bir piyasa düzeltmesi nedeniyle son 24 saat içinde %9,52 düştü.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu