Altcoin Haberleri

JPMorgan: Yüksek gas ücretleri, ETH için büyük bir sorun

Sponsorlu İçerik

Bankacılık devi JPMorgan son raporunda, Ethereum’un yüksek gas ücreti ve ağ tıkanıklığının akıllı sözleşmeler platformu için büyük bir risk oluşturduğunu söyledi. JPMorgan analistleri, bunun “Ethereum’un değerlemesi için bir sorun” olabileceğini belirtiyor.

Raporda özellikle Ethereum’un geçen yıl büyük bir zemin kazanan rakibi Solana’ya karşı NFT pazar payını kaybedebileceği eklendi. Verilere göre, Ethereum’un NFT pazar payı 2021’in başında %95’ten şimdiden %80’e düştü.

Raporun devamında JPMorgan analistleri, NFT alanına değindi. NFT’lerin “kripto ekosisteminde en hızlı büyüyen alt dal” olduğu belirtildi. Bu nedenle, NFT payının kaybı 2022’de daha devamlı görünmeye başlarsa, bu Ethereum’un değerlemesi için daha büyük bir sorun haline geleceği de dikkat çeken yorumlar arasında.

JPMorgan analistleri ayrıca verilerin NFT oyuncularının daha hızlı işlem hızları ve düşük maliyetleri nedeniyle Ethereum’dan Solana’ya geçtiğini söylüyor.

Ethereum, DeFi alanında liderliği kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya

Odaklanmamız gereken bir diğer alan, Ethereum’un merkezi olmayan finans (DeFi) dünyasındaki düşen payı. Geçen hafta, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri müşterilere yönelik bir notta şunları yazdı:

“DeFi [merkezi olmayan finans] uygulamalarına benzer şekilde, ETH ağındaki tıkanıklık ve yüksek gaz ücretleri NFT uygulamalarını diğer blok zincirlerini kullanmaya teşvik ediyor gibi görünüyor”.

Ethereum, PoS Ethereum 2.0’a hızla ölçeklenmek veya pazar payını Solana, Avalanche, Cardano ve diğerleri gibi dişli rakiplere kaptırma tehlikesi ile karşı karşıya.

Çok yakın zamanda, Ethereum’un fiyatının son kripto piyasası konsolidasyonu arasında yatay hareket ettiğini de görüyoruz. Teknik analizimize göre, ETH fiyatı şu anda önemli destek seviyelerinde işlem görüyor ve %20 fiyat düşüşü daha görme riskiyle karşı karşıya.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu