Altcoin Haberleri

Litecoin, Mimblewimble blok güncellemesini duyurdu

Sponsorlu İçerik

Litecoin Vakfı, 2 yıllık geliştirme sürecinden sonra çok beklenen Mimblewimble yükseltmesini resmi Twitter hesabında duyurdu. 

Lider geliştirici David Burkett, yükseltmenin resmi olarak RC olarak yayınlanan bir Mimblewimble uzatma bloğu (MWEB) biçiminde geldiğini doğruladı. Geliştirme, Taproot güncellemesiyle yapılan bazı önemli gizlilik ve güvenlik iyileştirmelerini de içeriyor. Mimblewimble’ın Litecoin’e entegrasyonu, ağ kullanıcılarının gizli işlemlere katılmasını sağlayan Mimblewimble Extension Block aracılığıyla geldi. Burkett, yükseltmenin Litecoin’in günlük işlemler için kullanılabilen, çalışan maaşlarını ödeyen ve hatta gayrimenkul satın alınabilen bir değiştirilebilir kripto para birimi olarak geliştirildiğini söyledi. MWEB kurulumu, Litecoin’in 0.21.2 güncellemesi ile geliyor.

Mahremiyet odaklı, DeFi protokolü, kullanıcıların işlem bilgilerini gizlemesine olanak tanıyan bir gizlilik özelliğine sahip. Diğer blok zincirlerinin kripto para biriminin kullanılabilirliğini artırması için bir çerçeve sağlıyor.

Güvenlik ve kod denetim şirketi Quarkslab, MWEB kodunun denetimini yayınladı ve şunları belirtti:

“Protokol, blok zincirindeki işlemlerin gizliliği hakkında değerli yeni güvenlik geliştirmeleri sağlıyor.”

Litecoin yaratıcısı Charlie Lee konuyla ilgili şunları söyledi:

“MWEB’in planlanması, geliştirilmesi ve şimdi etkinleştirilmesi, dünyanın dört bir yanındaki Litecoin destekçilerinin uzun yıllar boyunca yaptığı bağışlarla başlayan ve David Burkett’in kendini adama ve ayrıntılara gösterdiği özen ile doruğa ulaşan gerçek bir topluluk çabası oldu; projeyi kim yönetti. Ayrıca, orijinal Litecoin İyileştirme Önerisine yardımcı olan Andrew Yang, Hector Chu’nun temel kod incelemeleri ve testnet düğümlerini denetleyen, tavsiyede bulunan ve çalıştıran sayısız diğer önemli katkıyı da içeriyordu. Bu proje, Litecoin topluluğunun dayanıklılığının ve sürekli büyümesinin gerçek bir kanıtıdır.”

MWEB aktivasyonu

Madenciler, Mimblewimble kodunu almaya başlayınca kısa süre içinde MWEB aktivasyonu ile sinyalleşme sürecine başlayacak. Madenciler, blok arasında bir dosyalanmış sürüm kullanacaklar.

Ev alırken bile koruma sağlıyor

Lider geliştirici Burkett, yükseltmenin Litecoin’i dünyadaki en derin kripto para birimlerinden biri yapacağını da söyledi.

“MWEB, Litecoin’in evriminde önemli bir sonraki adımdır. MWEB’in sağladığı isteğe bağlı gizlilik, kullanıcıya küçük günlük eşyalar, maaşlar ve hatta bir ev satın almak için kayda değer ve gerekli korumaları sağlıyor.” 

MWEB aktivasyonu, Litecoin kullanıcılarına çok beklenen gizlilik bölümünü getiriyor. Litecoin Vakfı, MWEB aktivasyonunun isteğe bağlı olacağını kaydetti. Kullanıcıları opt-in özelliği aracılığıyla bu tür bir gizliliğe ihtiyaç duyup duymadıklarına karar vermelerine olanak tanıyor.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu