Altcoin Haberleri

Messari analisti: XRP enflasyonu BTC’den 5 kat daha yüksek

Sponsorlu İçerik

Messari analisti, XRP token arzının Bitcoin, Litecoin ve Ethereum gibi diğer kripto para birimlerinden çok daha hızlı büyüdüğünü açıkladı.

Messari analisti Florent Moulin, ilk 10 kripto para biriminin enflasyon oranıyla ilgili yeni veriler paylaştı. Moulin tarafından analiz edilen verilere göre, XRP 12 ay içinde bu sıralamada en yüksek enflasyon oranına sahip olan kripto para.

Moulin, Twitter hesabı aracılığıyla XRP’nin enflasyon oranının geçen yıl içinde %20’nin üzerinde arttığını açıkladı. XRP, Bitcoin‘in enflasyon oranından 5 kat daha yüksek bir enflasyon oranına sahip. XRP‘nin eflasyon oranı son 12 ay içinde neredeyse katlanarak arttı. Buna karşılık, Ethereum için enflasyon oranı %4.7, Litecoin %5.1, Tezos %13, EOS ve TRON için %3 ve Bitcoin‘in eflasyon oranı halving gerçekleşmeden önce %6’ydı.

Aynı zamanda Moulin, bir kripto para biriminin arzının dağılımı ile fiyatının performansı arasında bir ilişki kurdu. Bu bağlamda, Moulin;

”XRP’nin maksimum arzının yalnızca %30’u dağıtıldı, buna karşılık BTC için %87.5’i. BTC geçen yıldan bu yana %20 arttı, XRP %47 düştü.”

Messari’nin verileri ve analizi Multicoin Capital Fund’dan Kyle Samani tarafından da destekleniyor. Samani’ye göre, XRP fiyatı Ripple’ın programlı satışlarından olumsuz etkileniyor ve bu Ripple‘ın XRP fiyatı üzerinde önemli bir etkisi var.

Ancak Ripple, planlanan satışların pazarı ne kadar az etkilediğine dair çeşitli raporlar yayınladı. Ripple, yeni çıkarılan XRP‘deki paylarının, XRP’nin fiyatını etkileyecek toplam arz ile ilgili olarak çok küçük olduğu sonucuna vardı.

Geçmişte, Garlinghouse, satışların uzun vadede XRP kullanım durumlarını genişletmek ve böylece XRP’nin değerini artırmak için gerekli olan çeşitli amaçlara hizmet ettiğini de vurguladı.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu