Altcoin Haberleri

Polygon ağı 11 saat çevrimdışı kaldı! İşte nedeni

Sponsorlu İçerik

Polygon ağı, geçtiğimiz gün bazı sorunlardan ötürü devredışı kaldı. Tüm kullanıcıların fonları güvende ve ekip, bu 11 saat boyunca ağın çalışmamasının belirli sebeplerini açıkladı.

Çöküşün nedeni ne?

Dün, Polygon geliştiricileri, planlanan bir ağ yükseltmesi olan Heimdall düğümü nedeniyle ağ için yaklaşan olası bir kesinti süresi konusunda kullanıcıları bilgilendirdi.

Heimdall uygulaması, ağın hisse kanıtı zincirinin iki katmanından biri tarafından kullanılır. Ekip, 10 Mart’ta UTC 17:50’de kesinti süresini doğrulayarak daha fazla açıklama yaptı. Kesinti sırasında hiçbir kullanıcı fonunun tehlikeye girmediğini belirtmekte fayda var.

Kesin nedeni belirlemeye çalışırken, Ethereum’dan Poligon PoS durum senkronizasyonu/köprüleme modülüne yapılan bir minot parametreleştirme düzeltmesinden oluşan daha önceki bir yükseltmeden kaynaklandığı görülüyor.

Ekip ayrıca, güncellemede fikir birliğini etkileyen ve blok zincirinin farklı sürümlerinde farklı Heimdall doğrulayıcılarının olmasına yol açan bir “hata” olabileceğini de ortaya çıkardı. Bu onların 2/3 uzlaşmaya varmalarını engelledi.

Tenderming konsensüsünü kullanırken bu durum Heimdall zincirinin durmasına neden olacaktı.

Geliştiriciler ayrıca Heimdall’ın kullanıcı işlemlerini yapmadığını, ancak doğrulayıcı ile ilgili köprüleme ve işlemler için kullanıldığını tekrar doğruladı.

Ayrıca ekip, Polygon’un kullanıcıya yönelik PoS zinciri olan Bor zincirinin de “blok teklifçisi komite seçimi” için Heimdall’a güvendiği için durdurulduğunu açıkladı.

Ekip, 11 Mart saat 04:00 UTC’de, Bridge’in kendisi “sorunu tamamen çözene kadar aktif olmayacak” olmasına rağmen, Polygon’un ağındaki işlemleri geri yükleyen bir düzeltmeyi başarıyla yayınladı

Ekip tarafından yapılan son açıklama:

Bu süre zarfında desteğiniz için teşekkür ederiz ve bir güncellememiz var: Bor zincirinin engellemesini kaldırmak ve Poligon zincirinde blok üretmeye devam etmek için geçici bir düzeltme uyguladık. Bu çözüm geçici olsa da ekip, Heimdall sorununu çözmek için daha uzun vadeli bir yükseltme uygulamak için çalışıyor.

Ancak ağ köprüsü, nihai çözüm yayınlanana kadar aktif olmayacak.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu