Altcoin Haberleri

Polygon, yeni bir yakım mekanizması başlattı

Sponsorlu İçerik

Polygon ağı ve MATIC tokenının, uzun zamandır beklenen Ethereum EIP-1559 güncellemesinin bir uyarlamasını kendi uygulamalarına alması bekleniyor; bu, bir ücret yakma mekanizması sunacak ve açık artırmaya dayalı işlem işlemeyi kaldıracak.

Temel ücret ve yakma mekanizması

Ethereum’un ücret yakma mekanizması, Ethereum’un tokenomiklerini tamamen değiştirdi ve kripto paranın piyasa performansını büyük ölçüde etkiledi. Topluluktaki görüş birliğinden sonra, Polygon ağı, Mumbai test ağında çok istenen güncellemeyi test etmeye karar verdi.

Dapps işlevselliği

Geliştiricilerin bloglarına göre, Polygon ağındaki dApp’ler yükseltmeden yararlanacak. Açık artırmaya dayalı ücret yapısının kaldırılması, kullanıcıların dApp’leri daha öngörülebilir ücretlerle kullanmalarını sağlayacak.

MATIC’in fiyatını etkiler mi?

MATIC’in token arzı şu anda 10 milyar olarak sabitlendi, bu da arz azalmasının arz açısından kesinlikle deflasyonist bir etkiye sahip olacağı anlamına geliyor. Ancak ücret yakma mekanizması mutlaka sürekli bir değer artışı anlamına gelmez.

Polygon (MATIC) nedir?

Eskiden Matic Network olarak bilinen Polygon, blok zinciri ağlarındaki işlemlerin hızını ve maliyetini ve karmaşıklığını azaltmak için birden fazla araç sağlamayı amaçlayan bir ölçeklendirme çözümüdür.

Polygon’un vizyonunun merkezinde, sanal dünyalara katılabileceğiniz, oyun oynayabileceğiniz, sanat satın alabileceğiniz ve bir dizi finansal hizmete katılabileceğiniz bir dizi merkezi olmayan uygulamaya ev sahipliği yapan bir platform olan Ethereum yer alıyor. Bununla birlikte, blok zincirindeki bu kadar çok aktivite, iletim maliyeti arttıkça ve trafik tıkandıkça Ethereum’u neredeyse kullanılamaz hale getirdi.

Özetle, Polygon kendisini bir katman-2 ağı olarak işler, yani orijinal blok zinciri katmanını değiştirmeye çalışmayan Ethereum’a ek bir katman görevi görür. Geometrik adaşı gibi, Polygon’un da birçok kullanımı vardır ve birbirine bağlı ağlar oluşturmak için daha basit bir çerçeve vaat eder.

Polygon, Ethereum’un boyut, güvenlik, verimlilik ve kullanışlılık açısından genişlemesine yardımcı olmak istiyor ve geliştiricileri cazip ürünleri piyasaya daha hızlı sunmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yeniden markalaşmanın ardından Polygon, ağın temelini oluşturan dijital para olan MATIC kripto para birimini korudu. MATIC, ağ içinde etkileşime giren katılımcılar arasındaki ödeme ve ödeme birimi olarak kullanılır.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu