Altcoin Haberleri

Ripple bilinmeyen bir cüzdana 50 milyon XRP gönderdi

Sponsorlu İçerik

Kripto işlemlerini izleyen blockchain platformu Whale Alert, San Francisco merkezli Ripple DLT servis sağlayıcısının 12 saat önce 50 milyon XRP’yi bilinmeyen bir hesaba yolladığını kaydetti.

Bu işlemden önce şirket, 800 milyon XRP tokenini emanet olarak kilitlemişti. Whale Alert’in bilinmeyen olarak etiketlenen bir cüzdana Ripple tarafından 50 milyon XRP aktardığını tespit etti. Bununla beraber Güney Kore kripto para borsası Bithomp tarafından sağlanan veriler fonların gerçekte Ripple’ın ekstra cüzdanlarından biri olan RL18-VN‘ye taşıdığını kaydetti. Bithomp borsasına göre, söz konusu Ripple adresi genellikle XRP’yi şirket dışına, finansal kurumlara ve borsalara ek olarak ODL koridorlarına taşımak için kullanıyor. Whale Alerts resmi Twitter hesabından işlemi yayınladıktan sonra bir kullanıcı, söz konusu 50 milyon XRP’nin muhtemelen daha sonra Ripple’ın talep üzerine likidite koridorlarından birine taşımak üzere cüzdana gönderildiğini iddia etti.

800 milyon XRP Mart ayına kadar kilitlendi

50 milyon XRP işleminden önce, Ripple fintech devi bu orandan daha büyük iki işlem daha yaptı. Şirket, onları emanet olarak kilitlemek için 500 milyon ve 300 milyon XRP işlemi yaptı. 1 şubat tarihinde şirket, her biri 500 milyon değerinde olan tokenleri iki hesapta tutarak şaşırtıcı miktarda XRP’yi geri çekti. Bu programlı para çekme işlemleri, 2017 yılından beri her ayın ilk gününde gerçekleşti. Ripple, kripto para piyasasındaki likiditesini desteklemek için müşterilerine ve ortaklarına XRP vermeyi planladı ve toplamda 55 milyar XRP’nin kilidini açmayı amaçladı. Bu nedenle, Ripple web sitesindeki verilere göre, düzenli olarak programlanan bu XRP sürümlerinin bu yıl durması muhtemel görünüyor. Ripple 1 milyar XRP’nin kilidini açtıktan sonra, genellikle bu miktarların yüzde 80 yada yüzde 90’ını bir sonraki sürüme kadar emanet olarak göndermeye devam edecek.

Ripple ve SEC davasında neler oluyor?

Kripto yatırımcıları, bu yılın ilk yarısında sonuca ulaşmasını beklediği Ripple ve SEC davasının sonuçlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. WSJ muhabiri Dave Micheal, bu davanın kripto alanı için bir dönüm noktası olabileceğini belirtti. Micheal, kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak sınıflandırıldığı zaman token ihraççıları için düzenleyici bir netlik getireceğine inanıyor. Kripto piyasası katılımcılarından bazıları, düzenleyicilerin düzenlenmemiş kripto ürünleri üzerinde çok ileri gittiklerini belirterek şikayette bulundu.

SEC, Ripple’ın güvenlik yasasını ve yatırımcı koruma kurallarını ihlal ederek XRP tokenlerinin satışı yoluyla yasa dışı olarak 1,4 milyar dolar kazandığını söylüyor. SEC, davayı kazanmayı başarırsa, menkul kıymetler düzenleyicisinin kripto piyasasına daha fazla yatırımcı koruma kuralı koyması muhtemel görünüyor.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu