Altcoin Haberleri

Solana’nın TVL değeri senenin başından beri yüzde 60 düştü

Sponsorlu İçerik

Solana’nın toplam kilitli değeri (TVL), DeFi alanına ilginin azaldığını gösteren piyasadaki düşüş eğilimleri nedeniyle sene başından beri yüzde 60 düştü.

Solana, son 18 ayda en iyi performans gösteren kripto projelerinden biri olmuştu. Araştırmalara göre Solana, 2022’nin ilk gününden bu yana kilitlenen toplam değerde %60 oranında kayıp yaşadı.

1 Ocak’ta Solana’nın yaklaşık 11.22 milyar dolarlık bir TVL’si vardı ve günümüzdeki değeri ise yaklaşık 4.38 milyar dolar.

Solana, yüksek düzeyde ölçeklenebilir, kullanıcı dostu uygulamaların oluşturulmasını sağlayan merkezi olmayan bir blockchaindir. Kripto-finans alanındaki en hızlı büyüyen ekosistem olan Solana, 6 milyar dolardan fazla düşüşe rağmen, TVL sıralamasında dördüncü blok zinciri konumunu korudu.

TVL’deki düşüşün nedenleri

Solana TVL’i, ekosistemindeki merkezi olmayan uygulamalara olan ilginin diplere düşmesi nedeniyle bu hafta yeni en düşük seviyelere geriledi.

Örneğin, merkezi olmayan borç verme ve borç alma platformu Solend, geçen ay %8’den fazla düşerken, getiri toplama platformu Tulip de aynı zaman diliminde toplam değerinin %11’inden fazlasını kaybetti.

Staking platformu Marinade Finance ve merkezi olmayan borsa (DEX) protokolü Serum, toplam değerlerinin sırasıyla %48’inden ve %42’sinden fazlasını kaybetti.

Kilitlenen toplam değerdeki düşüşe katkıda bulunan diğer dApp’ler arasında Raydium, Atrix, Orca, Quarry, Francium, Sabre ve Mango Markets bulunuyor.

Solana, Meta tarafından Instagram’a NFT’leri entegre edilecek olan üç blok zincirlerinden biri olarak seçildi. Bu entegrasyon için seçilen diğer platformlar Polygon ve Ethereum oldu.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu