Altcoin Haberleri

Terra (LUNA) bir gün içinde yüzde 60 düştü

Sponsorlu İçerik

LUNA, bugün erken saatlerde Binance borsasında 23.50 dolara kadar düştü.

Şu anda ise, son zamanların popüler kripto para birimi 31 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin tabanlı UST stablecoin, gece saatlerinde 0.68$’a kadar geriledi ancak şu an itibariyle 0.80$’a doğru bir toparlanma gösterdi.

Stablecoin Pazar günü kısa bir süre için sabit değerini kaybetti. Kısa süreli bir toparlanmadan sonra, Terra’nın stablecoini olan UST için işler iyice karıştı. 1 dolara endeksli olan bir stablecoin’in değerinin 0.68 dolara kadar düşmesi yatırımcıları tedirgin etti.

Merkeziyetsiz stablecoin

UST’nin algoritmik bir merkezi olmayan sabit para, dolayısıyla bu da dolar sabitinin Tether gibi merkezi şirketler tarafından korunmadığı anlamına geliyor. Mekanizma, UST’yi üretmek için LUNA yakmayı gerektiriyor.

Luna Foundation Guard, UST’nin istikrarını yeniden sağlamak amacıyla geniş Bitcoin rezervlerini harcıyor, ancak yazının yazıldığı sırada stablecoin hala %16,49 düşüşte. LFG’nin Bitcoin rezervleri, UST’nin dolar sabitini geri kazanmasına yardımcı olmak için yeterli olmadı.

Kripto para birimi araştırmacısı Hasu, tek bir taraf tarafından kullanılan teminat desteğinin isteğe bağlı açık piyasa işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılmasından dolayı UST’nin aslında merkezi olmayan bir yapıya sahip olmadığını belirtti.

İşleri daha da kötüleştirdiler

Terra, dolar sabitini savunmak için Bitcoin rezervlerini kullanarak piyasa çöküşünü daha da kötüleştirdi. Dünyanın en büyük kripto para birimi bugün erken saatlerde 29.731$ ile yılın en düşük seviyesine geriledi.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu