Altcoin HaberleriManşetTop 10

100.000 XRP çalan hacker, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Sponsorlu İçerik

25 yaşındaki Sidney’li bir kadın olan Kathryn Nguyen, Ocak 2018’de 100.000 XRP çalmakla suçlandı ve 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Nguyen, bir ortağıyla birlikte, 56 yaşındaki bir kişinin kripto para hesabını hackledi ve iki faktörlü kimlik doğrulamasını telefonuyla değiştirdi. Takas tamamlandıktan sonra, suçlu XRP’yi bir Çin kripto borsasına aktardı. Daha sonra XRP’leri Bitcoin ile takas etti ve ardından bu Bitcoin’leri birden fazla cüzdan adresine aktardı.

O zamanlar XRP, yaklaşık 4 dolardı. Bu da Nguyen’in hack’ten yaklaşık 400.000 dolar kazandığı anlamına geliyor.

2018’de polis, Nguyen’i tutukladı, bilgisayarına ve parasına el koydu. Ekim 2018’de resmen suçlandı ve Ağustos 2019’da suçlu bulundu.

Kripto paralarla ilgili suçlar özellikle boğa koşusu sırasında her zaman artmıştır. Bu yıl, kripto para hırsızlığı, korsanlık ve dolandırıcılıktan kaynaklanan kayıp, yalnızca Ocak-Mayıs 2020 arasında 1.4 milyar doları aştı. Kripto para istihbarat firması CipherTrace, sayının artmasını ve sonunda 2019’da 4.5 milyar dolar değerinde olan kayıplara rakip olmasını bekliyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu