Altcoin HaberleriManşetTop 10

Charles Hoskinson’dan Charlie Lee’ye teklif

Sponsorlu İçerik

Charles Hoskinson’dan, Charlie Lee’ye süpriz teklif. Cardano ve Litecoin ortak bir proje uygulamak için birlikte çalışabilirler.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, dün Twitter’dan Charlie Lee ve Litecoin ile çalışma arzusunu dile getirdi. Cardano’nun kurucusu, iki kripto para birimi arasında iletişimi sağlamak için bir çapraz Blockchain projesi gerçekleştirilebilir.

Charles Hoskinson’un Twitter üzerinden yayınladığı mesaj:

”@SatoshiLite ile birlikte bir şeyler yapmak harika olurdu. Litecoin ve Cardano arasındaki zincirler arası iletişimi test etme fikrini seviyorum. Birçok fikrimiz var ve eminim siz de öyle düşünürsünüz.”

Litecoin’in mucidi Charlie Lee, “SatoshiLite” olarak da biliniyor. Bu fikir konusunda hevesliydi ve “Tabii” diyerek cevapladı. “Halkımı ara” metniyle bir resim paylaştı. Hoskinson tarafından kime başvurabileceği soruldu. Lee, Litecoin Vakfı proje direktörü David Schwartz’ın fikir alışverişinde bulunmaktan mutluluk duyacağını yazdı.

Hem Cardano hem de Litecoin topluluğu duyuruya çok olumlu tepki gösterdi. Ancak, iki proje arasındaki işbirliğinin nasıl olacağı hala belirsiz. En belirgin olanı muhtemelen ADA ve LTC arasında doğrudan alışverişi mümkün kılmak için atomik takaslar.

Litecoin’in gizlilik çalışmaları devam ediyor

Grin++ geliştiricisi David Burkett, şu anda ağa daha fazla gizlilik ve fungibility sağlamak için Litecoin’in MimbleWimble protokolünü geliştiriyor. Bu amaçla, iki Litecoin iyileştirme önerisi, LIP-0002 ve LIP-0003, geçen yılın Ekim ayı sonunda yayınlandı. Bunlardan ilki, Mimblewimble’ı Litecoin protokolüne kaydolma sürümü olarak entegre etmek. Bunun için gerekli olan uzatma bloklarını uyguluyor.

LIP-0003, MimbleWimble’ı uygular ve Litecoin’e gizlilik işlevi sunar. MimbleWimble (MW) bunun için göndericilerin token sayısını ve adreslerini şifrelemesine izin veren “gizli işlemler” kullanmakta. Bu, Litecoin’in veri korumasını önemli ölçüde geliştirir ve aynı zamanda ölçeklenebilirliğini artırır.

Bu ayın başında, Burkett MimbleWimble’ın gelişiminin sorunsuz ilerlediğini açıkladı. Ek olarak, Eylül ayı ortasında test ağının piyasaya sürülmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu