Altcoin HaberleriManşetTop 10
Trend

IOTA Open Marketplace, 3 Alman şehrinde görücüye açıldı

Sponsorlu İçerik

IOTA Open Marketplace‘ın (OMA) geliştirilmesi büyük ilerleme göstermeye devam ediyor. Proje, Amazon, Uber ve Co gibi büyük şirketlere alternatif sağlamak için gıda ve diğer mallar için merkezi olmayan bir ticaret yeri sağlamayı hedefliyor. Alıcılar ve satıcılar, yüksek komisyonlar ödedikleri bir aracıya ihtiyaç duymadan, birbirleriyle eşler arası doğrudan temas kurabilecekler. Open Marketplace tamamen ücretsiz ve IOTA teknolojisi sayesinde işlemler isimsiz ve ücretsiz olarak işlenebiliyor.

Open Marketplace projesi, CODEVID19 Hackathon‘da beşinci haftanın en iyi uygulaması olarak kabul edildiğinde manşetlerde yer almıştı. Geliştirme ekibinin Medium platformu aracılığıyla duyurduğu açıklamada, ilk üç Open Marketplace, tanıtım amacıyla Berlin, Hamburg ve Düsseldorf‘ta açıldı. Bununla birlikte, Medium paylaşımında vurgulandığı gibi, proje hala başlangıç aşamasında:

Proje çok erken bir aşamada ve sunucu kurulumu henüz son aşamasında değil, bu yüzden Marketplace kullanırken yükleme sürelerine denk gelinebilir. İlk üç demo Marketplace’e göz atın. Daha fazlası çok yakında!

Berlin‘deki Open Marketplace‘e bir göz atıldığında, çok sayıda eczane ve fırının mevcut olduğunu ortaya çıkıyor. Kullanıcılar, mağazaya tıklayarak, bir alışveriş listesi yazabiliyor. Dükkan sahibi siparişi onayladığı sürece, sipariş alınabiliyor. Ancak, bu şu anda sadece bir demo!

http://berlin.openmarketplace.org/

OMA geliştiricilerinden olan “Huhn”, demoların başlangıçta “gerçek” dükkan içermediğini ve bunun için verilerin sonraki adımlarda tamamlanması gerektiğini vurguladı:

Henüz arkasında gerçek bir dükkan yok – bunlar sadece Açık Sokak Haritasından açık veriler. Yerel liderlerin ve mağazaların kendilerinin yardımıyla mağazalar hakkında daha fazla bilgi almak istiyoruz. Ardından açık veriler ve gerçek dünya arasında bir eşleşme yapacağız. Böylece bir şeyler satılabilir duruma gelir.

Şirketin yaptığı bir başka paylaşımda, OMA projesinin vizyonunu daha fazla şehirlere taşımak için bölgeyi çok iyi bilen, bölgesinde olup bitenlerden haberdar olabilen liderlere de ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu