Altcoin HaberleriTop 10

Ripple, sınır ötesi ödemeler için ISO komitesine katıldı

Sponsorlu İçerik

Ripple, ISO standartları komitesine katılan ilk DLT odaklı şirket oldu. Ripple, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve platformunda daha fazla birlikte çalışabilirlik sağlayabilecek.

Ripple, küresel finans kurumları arasında ödemeler ve veri aktarımı için yeni bir veri standardını teşvik eden ISO 20022 standardizasyon komitesinin bir üyesi oldu. Ripple, web sitesi aracılığıyla, tamamen Dağıtılmış Defter Teknolojisine odaklanan komitenin ilk üyesi olduğunu açıkladı.

ISO standardı, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) Teknik Komitesi tarafından geliştirilmiş ve tüm küresel finansal kuruluşlar arasında iletişimi ve birlikte çalışabilirliği sağlamak için tek tip bir standartlaştırma yaklaşımını temel alıyor. Bunun için ISO 20022, mesaj geliştirme ve ortak bir platform olarak oluşturuldu.

Girişimin uzun vadeli hedefi tüm kuruluşlar için ortak bir standart elde etmek olsa da, bu arada mevcut bazı eski standartların bir arada bulunması gerekiyor, bu yüzden ISO bu sistemleri birbirine bağlıyor. Bununla birlikte, standart 70 ülkede kabul edildi ve 2023 yılına kadar küresel finansal işlemlerin %87’sinin ISO 20022 aracılığıyla işleneceği tahmin ediliyor.

Ripple’ın ISO standardına katılmasının faydaları

ISO 20022, Ripple‘ın tüm finansal iletişimde yakında dünya çapında hakim olacak olan dile erişmesini sağlayacak. Buna göre, şirket mevcut diğer protokollerle çalışmak için daha fazla birlikte çalışabilirliğe sahip olacak. Buna ek olarak, Ripple hizmetlerini geliştirebilecek ve müşterilerine dünyanın dört bir yanındaki kurumlarla finansal iletişimde daha fazla destek sunabilecek. Son olarak, standarda katılarak şirket potansiyel olarak müşteri tabanını genişletebilir. Ripple‘ın sınır ötesi ödemelerin gelecekteki yönünü şekillendirmesine yardımcı olmasını sağlayacak.

Şirketin CEO’su Brad Garlinghouse, geçen yıl Aralık ayında işlem hacminin %600 ve müşteri tabanının bu yıl için %30 ile %40 artmasını beklediğini açıkladı. ISO 20022‘ye katılmak bu hedefe ulaşmak için olumlu bir adım gibi görünüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu