Altcoin HaberleriTop 10

Tether 1 milyar dolar bastı, Bitcoin fiyatı arttı

Sponsorlu İçerik

Whale Alert, Nisan ayında 1 milyar dolar Tether (USDT) basıldığını bildirdi. Bitcoin fiyatı ay boyunca %23 artarak buna karşılık verdi. Tether‘in piyasa değeri 7.12 milyar dolar ve yakında Ripple‘ı (XRP) geçebilir.

Büyük kripto para transferleri gerçekleştiğinde Twitter üzerinden rapor eden Whale Alert hesabı, Nisan ayında basılan tüm Tether işlemlerini bildirdi. Whale Alert‘e göre, sadece bu ay Tether yaklaşık 1 milyar dolar değerinde USDT bastı. Haberimizin hazırlandığı sırada Tether’in piyasa değeri 7.12 milyar dolardı, ancak stabilcoin ilk kez Nisan ayında 7.5 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Nisan ayında Bitcoin fiyat artışı

USDT ihracı, Bitcoin‘in yükseliş ya da düşüş eğiliminin olası bir göstergesi olduğuna inanılıyor. USDT sorununun Bitcoin fiyatı üzerindeki olası etkisi konusunda bir fikir birliği olmamasına rağmen, kripto para birimi Mart ayında yıllık düşüşe geçtikten sonra son birkaç hafta içinde büyük bir toparlanma gösterdi.

Bitcoin, son 24 saat içinde %0.72 artışla 7.720 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, haftalık ve aylık grafiklerde USDT basımı ile BTC fiyatının olası korelasyonu daha iyi anlaşılabilir. Bitcoin, geçen hafta %12.90 ve ay içinde %23.76 kazanç elde etti.

Birkaç hafta içinde, madencilik ödülleri 12.5 BTC‘den 6.25 BTC‘ye düşecek. Bu nedenle, yeni yatırımcılar BTC ve diğer kripto paraları satın almak için USDT‘yi kullanarak piyasaya girdiğinde Tether‘in ihracında bir artış olabilir. Araştırma firması Glassnode tarafından hazırlanan bir rapor bunu doğruluyor. Glassnode’e göre, yatırımcılar halving gerçekleşmeden önce BTC birikimlerini hızlandırıyorlar. Birikim seviyesi, 2016 yılında gerçekleşen halving‘den hemen önceki seviyeden daha yüksek.

Whale Alert, son 24 saatte Tether Treasury‘den 240 milyon dolar değerinde iki hareket bildirdi. Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, bu son işlemlerin envanterin yenilenmesine yönelik olduğunu söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu