Altcoin HaberleriManşetTop 10

XRP, Bitcoin ve Ethereum’dan daha fazla çevre dostu

Sponsorlu İçerik

Bir çalışma, XRP kullanımının ödeme aracı olarak Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) veya Visa (USD) kullanmaktan çok daha fazla çevre dostu olduğunu gösteriyor. XRP, Visa veya kredi kartı gibi geleneksel ödeme yöntemlerinden bile açıkça üstün.

Dünya Yaban Hayatı Vakfı’na göre, dünyadaki fabrikalar 400 milyon tondan fazla kağıt üretiyor. Her yıl bir sürü orman yok ediliyor, böylece gezegenimizdeki değerli yaşam alanları ölüyor. Uzmanlar, 5 dolarlık bir faturanın ortalama ömrünün 16 ayın biraz altında olduğunu tahmin ediyorlar. Ayrıca, ABD’nin para üretmek için 40.000 tondan fazla metal kullanıldığını tahmin ediyor.

Dünya çapında 2.8 milyar kredi kartı için 79.000 varil yağa eşdeğer olan, hediye ve indirim kartları gibi plastik tabanlı ödeme araçlarının sayısını saymayan, yaklaşık 4.25 gram yağ gerekiyor. Kağıt veya metal olsun, XRP, Bitcoin veya Ethereum gibi dijital para birimleri çok daha çevre dostu, ancak kripto para birimleri arasında da büyük farklılıklar var.

XRP, Bitcoin ve Ethereum’dan önemli ölçüde daha az enerji tüketiyor

Stanford Üniversitesi Stockholm tarafından kripto para birimlerinin ve Visa’nın karbon ayak izi hakkında yürütülen bir araştırma, Bitcoin ve Ethereum‘un yıllık elektrik tüketimi açısından çevreye en zarar veren kripto para birimlerinden ikisi olduğunu buldu. Yılda 220 milyon Bitcoin işlemi yapmak yerine (çalışmaya göre teorik maksimum) 149 milyon ampul kullanılabilir.

XRP Ledger tarafından tüketilen enerji ile 14 ampul bir yıl boyunca çalıştırılabilir. Bu rakamlar, XRP‘nin kripto para veya fiat para birimi olsun, en çevre dostu kripto para birimlerinden biri olduğunu gösteriyor. Çalışma ayrıca her bir Bitcoin işleminin 144.2029 Lb (pound) CO2 saldığını, Ethereum‘un 20.003 Lb, Visa (USD) ile 0.00794 Lbs ve Ripple (XRP) ile 0.0000138 Lbs olduğunu gösteriyor.

Bitcoin ve Ethereum‘dan farklı olarak, XRP‘nin madencilikle oluşturulmuyor, çünkü tüm XRP zaten var. Araştırmaya göre, çıkarılan her Bitcoin için neredeyse dört ABD hanesi bir günlüğüne elektrik tedarik edilebilir.

Ayrıca çalışmada;

”Ripple’ın ağında bir doğrulayıcı (sunucu) çalıştırmak herhangi bir ücret gerektirmez ve bir e-posta hizmetini çalıştırmak için elektrik açısından maliyeti karşılaştırılabilir. Ripple’ın XRP’si, işlem ve ödemeleri daha düşük elektrik maliyetiyle ve dolayısıyla daha düşük ticaret ücretleri ile birlikte daha düşük CO2 emisyonlarıyla başa çıkma yeteneğine sahip.”

Çalışma, XRP‘nin rakiplerinin çok önünde olduğunu, ancak mevcut kullanım amacının her zaman dikkate alınması gerektiği sonucuna varıyor. XRP, temel olarak dijital varlıkların transferini bankalar, finans kurumları, ödeme hizmetleri, satıcılar ve işletmeler için mümkün olduğunca hızlı ve uygun maliyetli hale getirmek amacıyla oluşturuldu.

XRP‘nin fiyatı mevcut piyasa trendini takip ediyor ve %0.66 oranında yükselerek 0.1876 $’dan işlem görüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu