Altcoin Haberleri

Tron ağında TRX yakım işlemleri 7,7 milyarı geçti

Sponsorlu İçerik

Tron ağı son dönemlerde yaşanan ayı piyasasının ortasında diğer kripto para birimlerinden daha iyi performans göstermeyi başardı. Tron ağının yerel tokeni TRX, son 1 ay içinde %25’in üzerinde artış kaydetti. Bu artışı desteklemek amacıyla sürekli token yakımı gerçekleştiriyor.

Tron kurucusu Justin Sun bugün yaptığı duyuruda, kullanılmayan bir cüzdana 300 milyon TRX tokeninin daha gönderildiği kaydetti. Yapılan yakım işleminin yaklaşık olarak 24 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi CoinMarketCap verilerine göre, haberin yazıldığı saatte TRX 0.08216 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise %49 düşüş yaşadı.

26 Mayıs tarihinden itibaren 385 milyondan fazla tokenin yakıldığı kaydedildi. Whale Alert verilerine göre, son 24 saat içinde 14,9 milyon doların üzerinde 184 milyon TRX token kullanılmayan bir cüzdana aktarıldı. Ancak Tron, bu işlemin yakma sürecinin bir parçası olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmadı. Tron ağı, bir deflasyon durumunda olduklarını iddia etti. Bu açıklama, 30 haftada yaklaşık 7,7 milyar TRX tokenin yakımı gerçekleşmesinin ardından geldi.

Tronscan, TRX’in 7,2 milyar tokenin merkezi olmayan stablecoin olan USDD’ye karşılık gelerek yakıldığını belirtti. Fakat Justin Sun, 8 milyar TRX’lik bir yakım hedefini belirlediği için iyimser görünüyor.

Büyük yakım işlemleri devam edecek mi?

Açıklanan verilere göre, TRX Mayıs ayında büyük bir artış yaşadı. Ani yükselişler, bu ay iki defa 1 milyar token seviyesine ulaştı. 5 Mayıs 2022, TRX tarafından desteklenen başka bir stablecoin USDD’nin piyasaya sürüldüğünü gördü. Bununla beraber, USDD dönüm noktasını aştı. Stablecoin, 600 milyon doların üzerinde bir tiraj oluşturmayı başardı. Bu başarı LUNA ve UST’nin büyük çöküşünün ortasında geldi.

LUNA 2.0 ağı hayata geçti

Terra‘nın çok tartışmalı olan “yeniden doğuş” planı bugün hayata geçti.  Eski Terra ağı ise “Terra Classic” adıyla LUNA Classic (LUNC) olarak anılacak. Yeni Terra zincirinde, öncekinden farklı olarak, piyasayı büyük bir ölçüde fiyat çöküşüne götüren kripto para birimi UST olmayacak. Bunu haberimizde vermiştik.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu