Altcoin Haberleri

Twitter ve Musk haberlerinin ardından DOGE yükselişe geçti

Sponsorlu İçerik

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma yolunda olduğu söylentileri Dogecoin’in USD değerlemesinde önemli bir artış yaşamasına neden oldu.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın birkaç haftadır dünya gündemine oturan Twitter hamlesi, bugün olumlu sonuç verdi. Reuters’in haberine göre Twitter yönetim kurulu Musk’ın son teklifini kabul etme kararı aldı. Bilindiği üzere Musk, Twitter’ın yüzde 9 hissesini satın alarak sosyal medya platformunun en büyük hissedarı olmuştu. Yönetim kuruluna girme teklifini reddeden CEO, geçtiğimiz hafta hissedarlarla bir toplantı gerçekleştirdi. hisse başına 54,20 dolarlık bir teklif yaparak 46 milyar dolarlık nakit bir anlaşma yaptı. Bunu haberimizde vermiştik.

Piyasa sermayesine göre en büyük memecoin olan Dogecoin, sosyal medya platformunun Musk’ın 43 milyarlık teklifini kabul etmenin eşiğinde olduğu bildirildiği için yüzde 10’a yükseldi. Birkaç gün içinde düşüş eğiliminde olan kripto para birimi, yakın zamanda elinde DOGE olduğunu açıklayan Musk ile ilgili haberlere olumlu tepki veriyor. Musk’ın ödemelerde DOGE kullanma planları göz önüne alındığında Twitter’ın satın alınma işlemi Dogecoin için oldukça olumlu bir gelişme gibi görünüyor.

CoinMarketCap verilerine göre, Dogecoin haberin yazıldığı saatte yüzde 0.1399 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte yüzde 89 oranında düşüş yaşadı.

Musk, en güçlü sosyal medya platformuna sahip olabilecek mi?

Reuters haber ajansı, Twitter yönetim kurulunun Musk’ın teklifini kabul etmeye hazır olduğunu belirtti. Teklife “Evet” denilirse, dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Elon Musk, dünyanın belki de en güçlü sosyal medya platformunun tek sahibi olacak.

Musk, Twitter’ı satın alması durumunda bahşiş özelliğinin Dogecoin ile platforma gelme olasılığından da bahsetti. ABD’de piyasaların açılmasıyla birlikte Twitter paylaşımlarında ciddi bir yükseliş yaşanması bekleniyor. Tesla CEO’su genellikle DOGE değerlerinden bahsederek token’in ödemeler için bitcoin‘den daha uygun olduğunu iddia ediyor.

Musk’ın Twitter için büyük planları var

Elon Musk, Dogecoin desteği eklemesinin ötesinde Twitter için büyük planları olduğunu açıkladı. CEO, firmayı özel hale getirmeyi ve ifade özgürlüğü için küresel bir platforma dönüştürmeyi amaçlıyor. Elon Musk, gelecek projeleri için şu ifadeleri kullandı:

Twitter’ın olağanüstü bir potansiyeli var. Kilidini açacağım.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu