Altcoin Haberleri

Vitalik Buterin, Dogecoin’den PoS geçişi yapmasını bekliyor

Sponsorlu İçerik

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, katıldığı Mainnet konferansında, Zcash ve Dogecoin’in Ethereum gibi PoS’a (Proof of Stake) geçiş yapmasını beklediğini açıkladı.

New York’ta düzenlenen Mainnet konferansına video konferans yöntemi ile katılan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, konuşmasında geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ethereum Merge güncellemesinden bahsetti. Buterin, Bitcoin gibi hala PoW’a (Proof of Work) dayalı olan Dogecoin ve Zcash gibi altcoinlerin Merge’de olduğu gibi PoS’a geçiş yapmasını beklediğini söyledi.

Buterin yaptığı açıklamada, “PoS olgunlaştıkça, zaman içinde meşruiyetinin de artmasını bekliyorum. Zcash ve Dogecoin’in de yakın zamanda Pos’a geçeceğini umuyorum.” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere Dogecoin ve Zcash’in geliştiricileri, PoS geçebileceklerinin sinyalini daha önce vermişlerdi. PoW kullanan en büyük 10 kripto para birimi arasında Ethereum Classic, Litecoin, Monero, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Zcash, Ravencoin ve Kadena yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Merge geçişini başarılı bir şekilde tamamlayan Ethereum, PoW’dan PoS’a geçiş yaptı. Bu geçiş ile beraber Ethereum enerji üretiminin %99.9 azaldığı belirtilirken piyasaya sürülen ETH arzının %99’a yakın bir oranda azaldığ kaydedildi. Merge geçişi ile beraber ETH işlem kapasitesi saniyede 100 bine çıkarılabilecek.

“3 dolar ile 3 cent arasındaki fark çok büyük…”

Konferansta kendisine sorulan “Önümüzdeki 18 ayda en önemli konu nedir? sorusunu yanıtlayan Buterin, şöyle konuştu:

“Gizliliğin yanı sıra ölçeklenebilirlik diyebilirim. Bir işlemin 3 dolara yapılması ile 3 cent’e yapılması arasındaki fark, blok zincirlerinin bir ana akım teknoloji olarak uygulanabilirlik farkıdır. İşlem ücretleri sadece bir sayı gibi görünebilir fakat varlıklı ülkeler dışındaki insanların da ağa katılmalarını istiyorsak 3 dolar ile 3 cent arasındaki fark çok büyük.”

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu