Bitcoin HaberleriManşet

Türkiye’de ‘Bitcoin’ aramalarında yeni rekor

Sponsorlu İçerik

Türkiye’de Bitcoin giderek daha popüler hale geliyor. Merkez Bankasının, 30 Nisandan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladığı kripto düzenlemeleri tartışılırken, ve henüz bunun tartışmaları sıcaklığını korurken bir kaç borsa da yaşanan olumsuz gelişmeye rağmen, Google Trendler verilerine göre bitcoin‘e olan ilgi yükselişini sürdürüyor.

Ülkemizde Bitcoin Seviliyor

Ülkemizde kripto para ile ilgili faaliyetler son birkaç haftadır yükselişte. Önce hükümet tarafından kripto paralar ile ilgili risk oluşturan endişeler dile getirilmiş ve bir düzenleme geleceğinin sinyali verilmişti. Çok geçmeden dijital varlıkların ödeme aracı olarak kullanılmasının Nisan ayı sonunda yasaklayacağı açıklandı. Konu hakkında gündem sıcaklığı devam ediyorken, ek olarak, Thodex borsası işlemleri durdurup, ve sonra savcılık kararı ile yurt dışına kaçtığı tespit edilen şirket sahibi hakkında kırmızı bülten çıkartılmıştı.

Çok geçmemişti ki Vebitcoin borsası da işlemleri durdurduğunu açıklamış, yine burada da benzer olaylar gelişmişti. Bu olayların gündemi meşgul etmesine rağmen sektör ve bitcoin‘e olan ilgi hiçbir şey kaybetmedi. Aksine yükselmeye başladı. Google trend verileri, son aylarda bitcoin arama sayısının kademeli olarak arttığını gösteriyor.

Önceki rekor, merkez bankası başkanını görevden alındığı Şubat ayı sonunda geldi. Şimdi ki rekorun yine böyle bir dönemde gelmesi ”sevgi engel tanımaz” sözünü akıllara getiriyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu