Altcoin Haberleri

Cardano’da Vasil hard fork güncellemesi resmen gerçekleşti

Sponsorlu İçerik

Cardano (ADA) uzun süredir ertelenen ve merakla beklenen Vasil hard fork güncellemesi resmen gerçekleşti. Geliştirici ekibin, blok zincirinin bugüne kadarki en büyük güncelleme olarak tanımladığı güncellemenin detaylarını sizler için derledik.

Cardano ağının kapasitesini artırması ve işlem maliyetlerini düşürecek olan güncellemenin ağın akıllı kontratlarının işlevlerini de geliştireceği kaydedildi. Geliştiriciler, Vasil hard fork’un ardından ağ üzerinde daha güçlü merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) oluşturabilecek.

Ek olarak Cardano geliştirme ekibi Plutus üzerinde daha güçlü ve etkin blok zinciri tabanlı uygulamaların oluşturulabileceği belirtti. Bunu haberimizde vermiştik.

İlk blok Binance tarafından üretildi

Vasil güncellemesinin ardından Cardano blok zincirinde ilk blok Binance tarafından üretildi. Hatırlanacağı üzere kripto para borsaları, Vasil güncellemesi öncesinde ADA yatırma ve çekme işlemlerin askıya aldı. Şu an ise Coinbase başta olmak üzere bazı borsalar, söz konusu işlemleri yeniden açmaya başladı.

Güncelleme adını matematik profesöründen alıyor

Cardano kurucusu aynı zamanda matematikçi olan Charles Hoskinson, güncellemenin adını Bulgar matematikçi Vasil St. Dabov’dan aldı. Dabov bilindiği üzere Cardano komitesindeki en önemli isimlerden biriydi ve 2021 yılında hayatını kaybetti.

Daha fazla test için sürekli erteleniyordu

Cardano üzerinde uzun süredir çeşitli denemeler ve ortaya çıkan hatalar neden gösterilerek güncelleme ertelenmişti. Hoskinson, güncellemenin sorunsuz olarak entegre edilmesi için daha fazla test yapılması gerektiğini sürekli yinelemişti.

“Merkezi olmayan ekonomiyi güçlendirmeyi hedefliyoruz”

Cardano Vakfı CEO’su Frederik Gregaard, ABD medyasından The Block’a verdiği demeçte şöyle konuştu:

“”Vasil hard fork, Cardano’nun temel özelliklerini geliştirerek, teknolojinin geleneksel finansal ve sosyal sistemlerimizi dönüştürme kapasitesini yükselterek ve nihayetinde merkezi olmayan ekonomiyi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Önceki geliştirme dönemlerinin ademi merkeziyetçiliğe ve yeni işlevselliğe odaklandığı yerlerde, Cardano ağının temel performansını iyileştirmeye odaklanıyor.” 

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu