Altcoin Haberleri

IOTA, Web3 ekosistemini genişletiyor

Sponsorlu İçerik

2022’de piyasaya sürülmesi beklenen Assembly Mainnet, yerel ASMB token arzının %70’ini bir dizi topluluk katılımcısına dağıtma sözü verdi.

IOTA, akıllı sözleşmelerin merkezi olmayan finans (DeFi) ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler) dahil olmak üzere çok sayıda sektörde genişlemesini hızlandırmak amacıyla merkezi olmayan katman-bir akıllı sözleşme ağı ve beraberindeki ASMB tokenının piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Assembly, rakiplerinden farklı olarak ölçeklenebilirlik ve sağlam güvenlik avantajlarından yararlanan, birlikte çalışabilir, kendi kendini yöneten bir köprü olarak bitişik olarak çalışmak için IOTA ağının mevcut mimarisini, özellikle de yönlendirilmiş döngüsel olmayan grafik yapısını kullanacak.

Merkezi olmayan uygulama veya DApp geliştiricileri, kendi akıllı sözleşme zincirlerini oluşturma ve düşük maliyetli yürütme ücretleri için bireysel parametreler belirleme yeteneğine sahip; bu, hizmet sağlayıcıların doğrulayıcıları teşvik etmek için zincir üzerinde sabit para varlıkları yayınlamasına olanak tanıyan bir işlev ifade ediyor.

Bunun yanı sıra platform, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile tamamen uyumlu ve yakın gelecekte daha fazlasının eklenmesi beklenen akıllı sözleşme dilleri Solidity, Rust, Go ve TypeScript’i destekliyor.

IOTA Vakfı’nın kurucu ortağı ve başkanı Dominik Schiener, verdiği demeçte Assembly’nin IOTA’nın merkezi olmayan bir ekosistem yaratma konusundaki kapsamlı vizyonuyla nasıl uyumlu olduğunu ve proje altyapısının proje inşası için nasıl mükemmel bir ortam sağlayabileceğini açıkladı:

“Assembly tamamen yapılandırılabilir ve üreticisinin istediği tür ve lezzette çalışan herhangi bir akıllı sözleşme zinciri arasında köprü kurabilir. Protokol kullanılarak oluşturulan her ağ, Assembly ağı tarafından sağlanan paylaşılan güvenlik, birlikte çalışabilirlik ve token altyapısından yararlanacaktır.”

Ekim ayında, Iota Vakfı, ölçeklenebilirliği, birlikte çalışabilirliği genişletmek ve ağdaki işlem ücretlerini büyük ölçüde azaltmak amacıyla EVM işlevine sahip beta akıllı sözleşmeleri başlatmıştı.

Tokenin dağıtım modeli, ASMB varlıklarının %40’ını bir topluluk merkezi olmayan özerk organizasyonuna, %20’sini IOTA pay sahiplerine (önümüzdeki iki yıl içinde dağıtılan ödüller olarak), %10’unu ilk katılımcılara ve ekosistem geliştiricilerine tahsis ediyor. Kalan %20, IOTA vakfına kalıyor.

Assembly, bu topluluk merkezli yönetişim modelini benimseyerek, yaratıcılar, geliştiriciler ve topluluk savunucuları için IOTA ekosisteminin Metaverse de dahil olmak üzere bir Web3 sektörleri grubuna genişlemesini kolaylaştıran bir ortamı teşvik etmeye çalışıyor.

Metaverse tokenlarından MANA ve LAND’in parabolik finansal kazançları arasında, yükselen metaverse dünyalarının etkisine ilişkin artan ana akım tartışmaya ek olarak, Schiener açık, şeffaf, kendi kendini yöneten metaverse modelleri oluşturmanın ve sürdürmenin önemini dile getirdi:

“Temelleri, belirli programlama dilleri, sanal makineler veya akıllı sözleşme türleriyle sınırlı “gatekeeper’lar”, pahalı açık artırmalar veya katı mimariler tarafından sınırlandırılmadan, yazılımcıların istediği her türlü teknik mimariyi destekleyebilmeli ve köprüleri kurabilmeli.”

kaynak: cointelegraph

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu