Altcoin Haberleri

Ripple, geliştiricilere 1 milyar XRP hibe edecek

Sponsorlu İçerik

Kripto ödeme firması Ripple, açık kaynaklı XRP Ledger için geliştiricilerin desteklenmesine yardımcı olmayı amaçlayan hibe programlarının bir parçası olarak 1 milyar XRP dağıtacağını duyurdu.

Ripple’a göre, hibe programı önümüzdeki 10 ila 20 yıl içinde dağıtılmak üzere belirlendi ve ödeme odaklı uygulamalar ve teknolojiler yaratan projeler için destekleyici kaynak olarak verilecek. Mevcut fiyatlandırmaya göre, finansman kabaca 790 milyon dolar.

Bu son duyurunun yanı sıra, Ripple şimdiye kadar iki tur proje müzakeresini tamamlayan XRPL Hibeleri aracılığıyla zaten bir hibe programı sağlıyor. Bir önceki oturumdaki 100’den fazla başvuru arasından, İngiltere merkezli eğitim blok zinciri kimlik doğrulama platformu VerifyEd, 100.000 dolarlık hibeyi kazandı.

XRPL Grants Program Yöneticisi Julia Heitner, “Herhangi bir geliştiriciye XRPL topluluğuna katılma ve bu karbonsuz, halka açık blok zincirinin özelliklerinden (hız, maliyet verimliliği, ölçeklenebilirlik) yararlanma fırsatı sağlamak, bu fonların arkasındaki temel itici güçtür” dedi.

Ripple’a göre, hepsi büyüyen XRPL NFT ekosisteminin bir parçası olacak olan hibeler için şimdiden 4.000’den fazla NFT proje başvurusu aldı.

Bir sonraki tur 28 Mart’a kadar başvurulara açık ve uygun projeler arasında açık kaynaklı XRP Defteri üzerinde çalışan ekipler, diğer açık kaynaklı teknolojiler için devam eden çabalara katkıda bulunan projeler ve ayrıca XRP ve XRP entegrasyonları üzerinde çalışan projeler yer alıyor. API entegrasyonları, SDK sürümleri ve kod kitaplıklarının bakımı dahil olmak üzere genel muhasebe uygulamaları.

Bu yeni taahhütle, Ripple, geliştiricilerin açık kaynaklı blockchain platformları üzerinde inşa etmesine yardımcı olmak için hibe desteğinde Ethereum Vakfı ve diğerlerinin beğenisine katılıyor. Bu tür hibeler, çeşitli protokoller ve platformlar için geliştirici topluluğunu sürdürmeye ve büyütmeye yardımcı olmanın önemli bir yolu haline geldi.

Kripto endüstrisi gelişmeye devam ettikçe, diğer projelerin de aynı şeyi nasıl takip ettiğini ve hibelerin geliştiricileri desteklemek için daha yaygın olarak kullanılan bir araç haline gelip gelmediğini görmek ilginç olacak.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu