Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Venezuela’da Petro’nun benimsenmesi artıyor

Sponsorlu İçerik

Venezuela hükümeti, ülke genelindeki benzin istasyonlarında tüm yakıt ödemelerinin neredeyse %15’inin kripto para birimi Petro kullanılarak yapıldığını duyurdu.

Venezuela‘da Nicolas Mudro liderliğindeki hükümet, bu hafta ülke genelindeki benzin istasyonlarında tüm yakıt ödemelerinin yaklaşık %15’inin kripto para birimi Petro kullanılarak yapıldığını duyurdu. Petro kullanımındaki artış, petrol destekli kripto para biriminin yaygın kullanımını teşvik etmek için devlet destekli yeni planın ilk haftasında geliyor. Hükümet daha da ileri gitmeye devam ettikçe, ülkede petrol destekli token’ın benimsenmesi artıyor.

Venezuela hükümeti, ülkenin para birimi aşırı enflasyondan muzdarip olmaya devam ettiği için uzun zamandır Pedro‘nun benimsenmesi için çalışıyor. Venezuela hükümeti, ülke genelindeki benzin istasyonlarının devlet tarafından çıkarılan, petrol destekli kripto para birimi Petro karşılığında düşük bir fiyattan benzin satacağını duyurmuştu. Hükümet ayrıca, benzin fiyatının litre başına 0.02 dolara yakın bir fiyattan neredeyse hiç artmayacağını görecek olan benzin sübvansiyonlarını kaldırdığını açıkladı. Venezuela’nın otoriter rejimi, ABD ve BM’nin yaptırımlarıyla karşı karşıya olduğu için Petro kullanımını teşvik ediyor.

ABD, Petro’nun kilit ismini aranıyor

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafızları’nın (ICE) Ulusal Güvenlik Soruşturmaları (HSI) New York, Venezuela’nın kripto para birimi başkanı Joselit de la Trinidad Ramirez Camacho‘yu en çok arananlar listesine koydu. Petro başkanı Camacho, Tareck EI Aissami de dahil olmak üzere birçok iddia edilen uyuşturucu baronuyla derin siyasi, sosyal ve ekonomik bağlantılar kurduğu iddia ediliyor. Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası, Kingpin Yasası ve ABD’deki diğer birçok yaptırım ihlali ile suçlanıyor. Yetkililer, Camacho’nun tutuklanmasına yardım edenlere 5 milyon dolar ödül verecek.

Bu yılın başlarında, ABD Adalet Bakanlığı Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ve diğer 14 devlet yetkilisini terörizm, yolsuzluk ve uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu